Afbeelding
Foto: Wikipedia

LTC Horssen start met OldStars Tennis

Algemeen

HORSSEN - Op woensdag 18 maart start tennisvereniging LTC Horssen in samenwerking met Stichting Maas en Waal in Beweging, Seniorenvereniging Horssen en het Nationaal Ouderenfonds met de aangepaste tennisvorm ‘OldStars Tennis’. Dat zijn tennistrainingen voor mensen vanaf 60 jaar.

Vanaf 9.30 uur is de kantine open en bent u welkom om kennis te maken met de sport. Ook als u nog geen ervaring hebt met tennis, bent u meer dan welkom. De eerste training is bedoeld als kennismaking, zodat u kunt ervaren of het iets voor u is.

Er kunnen maximaal 10 mensen deelnemen aan de reeks trainingen, die tot aan de zomer duurt.

Het Nationaal Ouderenfonds en stichting Maas en Waal in Beweging houden met het project ‘OldStars Sport’ ouderen in beweging met aangepaste spelvormen. Bovendien is het principe gebaseerd op beweegvormen van het Athletic Skills Model, mede ontwikkeld door René Wormdhoudt, onder meer kracht- en conditietrainer van het Nederlands voetbal elftal. Met OldStars Sport kunnen 55+’ers verantwoord blijven bewegen en kunnen ze daardoor dus ook tot op hoge leeftijd de sociale voordelen van het verenigingsleven blijven ervaren. In dat opzicht sluit Oldstars naadloos aan bij de tennissport, die als zogenoemde lifetime sport zeer geschikt is om tot op hoge leeftijd te beoefenen.

Bent u nieuwsgierig? Geef u dan op door te mailen naar info@bendefit.nu of te bellen naar trainer Wim Prinsen: 0681904127. Er kunnen maximaal 10 mensen deelnemen.