Logo demaasenwaler.nl
Optreden muziekvereniging St. Barbara.
Optreden muziekvereniging St. Barbara. (Foto: Henk van Coolwijk)

Muziekvereniging Alphen/Dreumel start met 30+ klas

DREUMEL/ALPHEN - Muziekvereniging “St. Barbara” uit Dreumel en Muziekvereniging “St. Lambertus” uit Alphen starten gezamenlijk een nieuw concept: de 30+ klas. Heel vaak horen zij van mensen dat ze het jammer vinden, nooit zelf in de gelegenheid geweest zijn, om muziek te leren maken. Als excuus volgen dan een aantal redenen, gevolgd door de opmerking dat men zich nu inmiddels te oud voelt om er nog mee te gaan beginnen. Spijt is wat dan overblijft.

Echter… je bent nooit te oud om muziek te gaan maken! Volwassenen kunnen zeker nog een muziekinstrument leren bespelen. Daarom start Muziekvereniging Alphen/Dreumel met dit nieuwe concept, waarbij zij mensen uit Dreumel, Alphen en omliggende dorpen (opnieuw) kennis wil laten maken met het zelf muziek maken. Voor mensen die al jarenlang een muziekinstrument in de kast hebben staan, is dit een perfecte gelegenheid om het instrument weer eens onder het stof vandaan te halen! Iedereen tussen de 30 en 90 jaar (20+ mag ook) die muziek wil leren maken, is welkom. Of het nu om een blaasinstrument gaat, of om slagwerk, er is heel veel mogelijk.

In het kort is de opzet als volgt. Er wordt gestart met de basisbegrippen in de muziek, zoals noten lezen en wat muziektheorie. De eerste 3 maanden word je begeleid door muzikanten uit onze vereniging, daarna nemen vakdocenten dit over en gaan de lessen naar een 2-wekelijks ritme met in de tussenliggende week samenspel in een repetitieorkest. Muziekvereniging Alphen/Dreumel heeft blaasinstrumenten en slagwerk beschikbaar of kan daarin faciliteren. Dus… kom over de brug en meld je aan! Samen muziek maken is een fantastische hobby!

Meer info of aanmelden: mail naar klas30plus@hotmail.com of bel met Jan Sas – 06-51706443 of Grad van de Wert – 06-53274849. De inschrijftermijn sluit op 28 maart 2020. Op 30 en 31 maart is er voor alle aanmelders een uitgebreide informatiebijeenkomst in MFA D’n Hoender te Dreumel.

Meer berichten