Met Sociaal Maas en Waal naar Den Haag

Algemeen

Op maandag 9 maart vergadert de commissie Infrastructuur en Waterstaat over de stortingen van granuliet bij het ontzandingsproject Over de Maas.

Sociaal Maas en Waal organiseert een busreis naar Den Haag voor belangstellenden die de commissievergadering willen bijwonen. We willen hiermee de inbreng van het Burgercollectief Dreumelse Waard ondersteunen.

Van 11.00 – 13.15 is er een ronde tafelgesprek. Als eerste zullen vertegenwoordigers van het Burgercollectief Dreumelse Waard hun bevindingen inbrengen. Verder zal er gesproken worden over de impact van granuliet, is het grond of een bouwstof ? Welk effect heeft het storten van granuliet op de leefomgeving ? En tot slot wordt er gekeken of de huidige regelgeving voldoet. Ook het proces van besluitvorming, certificering en vergunningverlening wordt tegen het licht gehouden.

Na de middagpauze zal in de hoorzitting verder worden vergaderd over de punten die ‘s morgens aan de orde zijn gesteld. De hoorzitting is van 16.30 – 18.30 uur.

De bus vertrekt om 8.30 uur vanaf het dorpsplein in Beneden Leeuwen. Om 19.00 uur vertrekt de bus weer vanuit Den Haag. De bijdrage aan de buskosten bedraagt 10 euro.

Aanmelden voor 4 maart : pbmdonkers@live.nl