Afbeelding
Foto: Pleinpop.nl

De Mensen van Pleinpop

Algemeen

Het Alphense muziekfestival Pleinpop viert dit jaar op 3,4 en 5 april haar twintigste verjaardag. Dat zijn twee decennia vol mooie verhalen. Van vele enthousiaste vrijwilligers, sponsoren, artiesten en natuurlijk trouwe bezoekers. Deze week het Pleinpopverhaal van peuterleidster Elly van Teeffelen, die elk jaar een met een groep peuters een bezoek brengt aan Pleinpop tijdens de voorbereidingen van het meerdaags festival.

De Pleinpopkoorts begint te stijgen....Ellly van Teeffelen en Hannie van Zwolgen zijn al aan het aftellen. Al zo'n tien jaar lang brengen de dames - op de woensdag voorafgaand aan het festival - samen met de peuters een bezoek aan het festivalterrein in Alphen. Vooraf gaan ze samen met de kinderen ook speciaal iets maken voor het festival. Zo hebben ze ooit Pleinpopvlaggetjes gemaakt en afgelopen jaar een zonneklep. Elk jaar gaan Elly en Hannie op stap met acht peuters. Ze nemen wat drinken en wat lekkers mee en als het weer meezit, gaan ze op het festivalterrein picknicken. Ze worden altijd hartelijk ontvangen door de organisatie in de grote feesttent. De grootte van de tent maakt op de meeste peuters een enorme indruk, die spontaan gaan rondrennen.

De dames zijn ook vrijwilligers bij Pleinpop. Samen met collega's van de Peuterspeelzaal en vrijwilligers van Kinderpark en de Avondvierdaagse bemensen ze de garderobe. De opbrengst wordt gedeeld en wordt gebruikt voor een leuke activiteit. Elly hoopt dit jaar met de peuters een dagje op stap te gaan naar de dierentuin.