Geen extra verdieping woningen burgemeester Geradtslaan

Algemeen

BEUNINGEN – De bewoners van de burgemeester Geradtslaan kunnen geen extra verdieping op hun huis bouwen. Het college van burgemeester en wethouders ziet het niet zitten.

Architect Pieter Oosterhout had namens huisnummer 32 een verzoek gedaan hiertoe. Omdat mogelijk bij meerdere bewoners vergelijkbare behoeften bestaan, is een studie gedaan naar het gehele blok van zes woningen. Dit kan eventueel ook worden toegepast op de omliggende vergelijkbare bouwblokken.

De bestaande woningen zijn tweelaags, gebouwd in 1950 tijdens de wederopbouwperiode. Het bestemmingsplan laat een maximale nokhoogte van 8 meter toe. De huidige woning is circa 5,7 meter hoog. Het verschil van 2,3 meter met de maximale bouwhoogte van 8 meter is te weinig om een functionele extra bouwlaag te realiseren. Een extra bouwlaag zal leiden tot een nokhoogte van circa 9 meter.

De gemeente wil niet afwijken van de bestaande beleidsregels.  Daarnaast heeft het Gelders Genootschap geadviseerd om geen dakopbouwen rondom de Christinastraat en Burgemeester Geradtslaan toe te staan.

Door Patrick Huisman