Leones en FC Eindhoven delen de punten

Algemeen

Het onderonsje tussen de nummer vier en nummer vijf van de competitie heeft afgelopen zondag geen winnaar opgeleverd. In een gelijk opgaande wedstrijd kregen beide ploegen kansen voor de overwinning, maar mede door de harde wind bleef het treffen onbeslist.

De wedstrijd was in het begin vooral onstuimig. Leones kreeg weinig grip op het duel en FC Eindhoven wist beter voor de dag te komen met mooi combinatievoetbal. Na een kwartier spelen leek dan ook de openingstreffer te vallen, maar Leones goalie Noud Koppers kon met goed keeperswerk de 0-1 voorkomen. Leones kwam langzamerhand beter in de wedstrijd en ging ook zelf op jacht naar de 1-0. Dylan van der Ven kreeg hier na een klein halfuur de opgelegde mogelijkheid voor, maar zijn inzet belandde tegen de Brabantse doelman. Na het eerste halfuur voetbal ging het spelbeeld op en neer. Beide ploegen maakten weinig aanspraak op de voorsprong, toch wist Leones het net te vinden. Echter werd de kopbal van Stefan de Jong, die in het doel verdween, afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. Er werd haastig met de bal omgegaan en levensgrote kansen bleven veelal uit. Daar kwam verandering in toen de Brabanders een kwartier voor tijd op voorsprong kwamen. Een schot vanaf zo'n twintig meter leek door doelman Noud Koppers opgepakt te worden, maar vlak voor zijn neus kreeg de bal door het veld een andere wending, waarna hij in de goal verdween. Leones ging opportunistischer voetballen, Hassan Arslan kwam in de ploeg en zorgde voor meer druk op de Eindhovense defensie. Ook Dylan van der Ven en Bram van Tiem waren nog dicht bij de gelijkmaker, maar laatstgenoemde zag zijn kopbal van de lijn worden weggewerkt. In de laatste speelminuten kwam daar toch loon na werken. Een snoeiharde vrije trap van Stefan de Jong kon ternauwernood worden gepareerd, maar de daaropvolgende hoekschop werd door Bram Kooijmans ineens in de verre hoek geschoten, met dank aan de harde wind. Eindstand 1-1.

Leones behoudt hierdoor de vijfde positie op de ranglijst, waar het bovenin nog aardig spannend kan worden. Aankomende dinsdagavond speelt Leones een thuiswedstrijd tegen streekgenoot Beuningse Boys, de winnaar stroomt door naar de achtste finale van het bekertoernooi. Op 't Zijvond wordt om 20:00 afgetrapt.

Door Brent van Erp