Volleybalvereniging Touché

Volleybalvereniging Touché kende afgelopen weekend een druk programma. Een overzicht van de wedstrijden en bijbehorende uitslagen.

Meisjes A speelde afgelopen zaterdag thuis tegen Malden. In de eerste helft van de competitie had Touché al tweemaal de winst aan Malden moeten laten, na een voorsprong van 2-0 in beide wedstrijden; een geduchte opponent dus. Touche begon net als de week tevoren meteen met de opdracht een hoge servicedruk te leggen. Dat lukte erg goed waardoor er al snel een voorsprong werd genomen. Ook aanvallend kwam het spel van Touché veel beter uit de verf dan Malden. Al vlot in de wedstrijd leek Touché echt de betere kaarten te hebben en konden de Maldense meiden uiteindelijk het tempo niet bijbenen. 25-21.

In de 2e set zette Touché het spel nog een versnelling hoger waardoor Malden niet meer aan spelen toekwam. Indy Hoks wist veelvuldig te scoren op de buitenpositie; een plek waar zij steeds beter tot haar recht komt. Ook de middenpositie kon regelmatig worden opgezocht en Touché kreeg vleugels. Ze waren geen moment in gevaar en pakten de set overtuigend 25-13. Wellicht wat overmoedig werd aan de 3e set gestart, maar nu was de start totaal verkeerd. Touché kreeg de harde bovenhandse service van Malden niet onder controle en ondanks wissels en timeouts keek de thuisploeg al snel tegen een 2-11 achterstand aan. Met de opdracht om nu toch echt de schouders eronder te zetten probeerden de meiden uit alle macht het spel in eigen voordeel op te bouwen, want leek te lukken. Het ontzettend harde werken van Carmen van de Heuvel in het achterveld viel op; zij dook menig bal van de grond en had een paar prachtige reddingen. Maar de Dreumelse trein kwam te laat op gang en door enkele slordige foutjes moesten zij de set afgeven: 19-25. In de 4e set ging Touché gelukkig beter van start. Malden liet zich echter niet zomaar aan te kant zetten en zette alles op alles om in de wedstrijd te blijven; verdedigend leken zij zelfs de meest onmogelijke ballen te hebben en hier had Touché niet altijd een antwoord op. Ondanks de slimme tactische ballen van Lieke Megens, wist Touché het tij niet te keren en moest toezien hoe Malden zich terug de wedstrijd in vocht: 19-25.

In de 5e set gingen de Dreumelse meiden vliegend van start en pakte een mooie voorsprong van 6-2. Wederom bleek Malden een taaie tegenstander en via enkele verrassende middenaanvallen dreigden ze toch weer langszij te komen. Na de veldwissel bij 8-6 voorsprong voor Touche kwam Christien Heijnen aan service. Zij had de kunst vorige week afgekeken bij Inge Verbruggen en serveerde met enkele zeer harde en gevaarlijke ballen haar ploeg richting de verlossende 15 punten. Malden had geen antwoord op het servicegeweld en Touché kon de setwinst met 15-10 in eigen zak steken.

Dames 2 speelde thuis een prima wedstrijd tegen de Tweestroom. Na de goede begin service van Kas, mini van de week gingen de eerste 2 sets gingen erg snel. Setstanden van 25-18 en 25-12. Tweestroom had het moeilijk met het snelle spel van de meiden van Touché. In de derde set was het tempo wat lager en werd het wat rommeliger. Daardoor kon het team van Tweestroom beter in het spelletje komen. Touché was niet scherp genoeg in het benutten van de gaten van de tegenpartij. Door ook een aantal service fouten achter elkaar was het een spannend einde van de set. 27-25 winst voor Toucé. In de vierde set lukte het Touché om weer het eigen spelletje te spelen en de kansen te benutten. De vijf punten waren voor Touché. De volgende wedstrijd is op 7 maart thuis tegen Boemerang Komeet uit Druten.