DIO'30 boekt verdiende 0-2 overwinning op Varsseveld

VARSSEVELD - Zorgde storm Ciara er vorige week nog voor dat alle wedstrijden werden afgelast, storm Dennis moest vanmiddag wel getrotseerd worden. Al was die in Varsseveld al een stuk minder en was voetballen goed mogelijk. De reis naar de Achterhoek heeft DIO'30 ook weer eens 3 punten opgeleverd, want na 3 nederlagen in de competitie op rij werd er nu met 0-2 gewonnen. Een overwinning waar niets op viel af te dingen want DIO'30 was duidelijk de betere ploeg.

Het elftal van DIO'30 was op 1 plaats gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Vorden, Dadier Casal startte in de basis ten koste van Emir Tiganj. DIO'30 had het de laatste weken lastig tegen lager geklasseerde ploegen maar tegen Varsseveld was al snel duidelijk dat er meer rust in de ploeg zat en dat met goede combinaties en opening werd gezocht. Het begin ging nog gelijk op maar al snel werd DIO'30 de bovenliggende partij. Het duurde toch nog ongeveer een kwartier voordat de eerste gevaar viel te noteren na een aanval via Dadier Casal, Bryan Croonen en Luc Verhoeven. Maar de laatste kwam vlak voor het doel niet tot schieten. Een paar minuten later kreeg Dadier Casal een goede kans om de score te openen. Na een goede actie schoot hij tegen de op de grond liggende doelman Joost Riewald. Varsseveld moest het vooral hebben van de lange bal naar voren en was daar halverwege de eerste helft bijna gevaarlijk. De hoge bal kon worden weggewerkt. Daarna waren er weer kansen voor DIO'30. Schoten van Luc Verhoeven en Bryan Croonen gingen naast en er was ook gevaar uit een vrije trap. Even later ging een hard schot van Nick Schierboom maar net over. Zo'n 5 minuten voor rust kwam DIO'30 toch op voorsprong. Een voorzet van Giovanni Leidelmeyer werd door Bryan Croonen vanuit de draai op doel geschoten. Doelman Joost Riewald kon de bal in een uiterste reflex met 1 hand keren maar die viel daarna voor de voeten van Sem Ariëns. Zijn uithaal verdween in het doel, 0-1. Daarna probeerde Varsseveld om de schade nog voor rust te herstellen maar opnieuw hadden de lange ballen geen succes. Verder dan een vrije trap die voorlangs ging kwam het niet.

In de tweede helft was er de eerste 10 minuten niet veel te beleven. Het eerste gevaar voor DIO'30 kwam uit een corner van Luc Verhoeven waarna Joram Pijl de paal raakte. De 2 corners die er op volgde konden vervolgens worden weggewerkt door de verdediging van Varsseveld. Kort daarna was er gevaar via Bryan Croonen. Zijn schot kon door Joost Riewald worden gepakt. Daarna was er een fase dat het spel op en neer ging. Varsseveld kwam er meer uit en wist DIO'30 even terug te dringen op eigen helft maar gevaarlijk werd het niet. Een vrije trap van Dave Ankersmit kon eenvoudig worden gepakt door Dennis Amati. Halverwege de tweede helft kwam DIO'30 op een 2-0 voorsprong en was de wedstrijd eigenlijk beslist. Na een goede aanval schoot Bryan Croonen kort voor het doel een voorzet van Luc Verhoeven binnen. Daarna brak er een mindere fase aan. DIo'30 hoefde niet meer zo nodig en Varsseveld kon ook weinig brengen. Wel was er veel strijd van beide kanten. Bij DIO'30 werd er gewisseld. Thijs Leenders kwam in het veld voor Dadier Casal. Varsseveld wist DIO'30 toch weer even terug te dringen en het kreeg zelfs een paar kansen. Een schot van Lucas Breukelaar werd gepakt door Dennis Amati en een vrije trap van Dave Ankersmit kon door de doelman van DIO'30 uit de hoek worden gedoken. In de slotfase was ook DIO'30 nog een paar keer gevaarlijk waaronder een schot van Bryan Croonen dat net naast ging. Dat was meteen het laatste balcontact voor de aanvaller van DIO'30 want voor de laatste paar minuten werd hij vervangen door Mouctar Jalloh. Zonder extra tijd maakte de scheidsrechter een einde aan deze sportieve wedstrijd waarin geen enkele gele kaart getoond hoefde te worden.

Door deze overwinning heeft DIO'30 de aansluiting weten te behouden met de ploegen die achter koploper MASV staan. Eendracht'30 staat met 27 punten op de tweede plaats gevolgd door 3 ploegen waaronder DIO'30 met 1 punt minder. Varsseveld is verder in de problemen gekomen en bezet nu samen met Quick 1888 en DVC'26 de laatste plaats. Volgende week ligt de competitie stil vanwege carnaval en daarna wordt de vorige week afgelaste wedstrijd tegen WAVV ingehaald. Die wedstrijd op sportpark de Gelenberg begint om 14.00 uur. DIO'30 zaterdag 1 speelde met 1-1 gelijk tegen hekkensluiter Cito. Bij rust keek het tegen een 1-0 achterstand aan maar Twan van Lith kopte DIO'30 in de tweede helft op gelijke hoogte. Op zaterdag 7 maart komt het eerste zaterdag team van DIO'30 weer in actie. Het gaat dan op bezoek bij OBW in Zevenaar.