Logo demaasenwaler.nl
Foto: Sjors Sportief & Creatief

Vliegende start Sjors Sportief & Creatief

BEUNINGEN - Op 3 februari hebben de buurtsportcoaches de Sjorsboekjes uitgedeeld in de groepen 1 t/m groep 8. Dit jaar met de mascotte van Sjors Sportief & Creatief. Op 5 februari was de kick-off van het project. Binnen een uur waren er al 970 inschrijvingen. Na een week staat de teller al op 1600 inschrijvingen. Wat een ongekend succes!

Inschrijven is nog het hele schooljaar door mogelijk

Kinderen krijgen het advies om de website www.beuningensameninbeweging.nl goed in de gaten te houden, want verenigingen bieden in verband met succes nieuwe cursussen aan. Activiteiten die al vol zitten hebben vaak ook een wachtlijst. Bij voldoende animo mogen de kinderen die op de wachtlijst staan ook gewoon nog gaan 'proeven' aan de activiteit van hun eerste keus. Het hele schooljaar kan er gewoon nog ingeschreven worden.

Laagdrempelig zonder direct lid te worden

Via Sjors Sportief & Sjors Creatief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier, vaak gratis, kennismaken met een grote verscheidenheid aan activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden. De gemeente heeft in samenwerking met de buurtsportcoaches van Beuningen samen in beweging en de sportverenigingen/cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders de krachten gebundeld en het resultaat is te zien in het overvolle Sjorsboekje, waarin zoveel activiteiten worden aangeboden. Ieder jaar staan er weer nieuwe dingen in.

Meer informatie?

Het verbinden van kinderen aan sport en cultuur is een van de speerpunten uit het gemeentelijk beleid. 'Sjors Sportief & Sjors Creatief' zijn één van de instrumenten die de gemeente Beuningen inzet om haar beleidsdoelen te behalen op het gebied van sport en cultuur.

Het blijkt een succesvolle methode om kinderen van de basisschoolleeftijd enthousiast te maken voor deelname aan sport en cultuur. Meer informatie: Buurtsportcoaches Beuningen samen in beweging: valeriebekkers@stg-perspectief.nl

Meer berichten