Logo demaasenwaler.nl
De nog afgesloten ontsluiting bij de Heemraad.
De nog afgesloten ontsluiting bij de Heemraad. (Foto: John van Gelder)

Druten-West krijgt wijkontsluiting op Van Heemstraweg

DRUTEN - In de prestatieafspraken die Woningstichting Woonwaarts onlangs heeft gemaakt met de gemeente Druten, is opgenomen dat de wijk Druten-West zeer binnenkort een ontsluiting krijgt voor auto's op de Van Heemstraweg.

Standvast Wonen (nu Woonwaarts) gaat de verdere ontwikkeling van Druten-West voor haar rekening nemen en is overeengekomen dat er een extra wijkontsluiting op de Van Heemstraweg komt.

Die ontsluiting is er nu al, ter hoogte van het appartementencomplex de Heemraad, maar die is momenteel afgesloten. De rood-witte barrièrepalen die er staan, worden binnenkort verwijderd en dan is de ontsluitingsweg vrij voor autoverkeer.

Woonwaarts heeft aangegeven dat de realisatie van 'de Hooiwal' naast de Heemraad mogelijk pas in 2022 start en dat de definitieve ontsluiting aansluitend gerealiseerd zal worden. Dat wordt dan eenzelfde brug als nu bij D'n Bogerd ligt. Alle partijen vonden het echter zeer gewenst dat de ontsluiting van Druten-West op de Van Heemstraweg eerder beschikbaar zou komen.

Ontsluiting

Wethouder André Springveld verduidelijkt dat het wel een rechts-af in/rechts-af uit ontsluiting wordt. Ga je Druten-West uit bij de Heemraad, dan kun je uitsluitend rechts-af, richting Puiflijk/Leeuwen. Kom je vanaf het Javaplein, dan kun je Druten-West in. Kom je vanaf Puiflijk/Leeuwen, dan moet je als je Druten-West in wilt, eerst even doorrijden tot de rotonde bij het Javaplein, en dan een stukje terug tot de Heemraad.

Door Piet Zeeuwen

Meer berichten