Logo demaasenwaler.nl
Foto: Digi-Taalhuis West Maas en Waal

Digi-Taalhuis West Maas en Waal heeft weer nieuwe taalvrijwilligers

BENEDEN-LEEUWEN - Nieuwe taalvrijwilligers hebben hun certificaat gehaald. Zij kunnen aan de slag te in het Digi-Taalhuis West Maas en Waal.

Zij mogen nu ook mensen begeleiden die beter willen leren lezen, schrijven, rekenen of computeren. Het Digi-Taalhuis zit in de Bibliotheek in MFA De Rosmolen.

De taalvrijwilligers hebben een korte training gehad. Over het coachen van deelnemers en het werken met het beschikbare materiaal. Zij kunnen nu deelnemers uit de gemeente West Maas en Waal helpen. En krijgen hulp van de taaldocent van het Digi-Taalhuis.

Het is als taalvrijwilliger mogelijk om één op één met deelnemers te werken. Maar ook om samen met een andere taalvrijwilliger een leesgroepje te coachen. De taalvrijwilliger kan zelf laten weten wat ze het liefst wil. En met welke basisvaardigheden ze het meeste gevoel heeft.

De taaldocent bekijkt in overleg welke deelnemer en vrijwilliger het beste bij elkaar passen. In de bibliotheek van Beneden-Leeuwen en ook in de bibliotheek van Dreumel zijn regelmatig taalvrijwilligers te vinden.

Maar meer taalvrijwilligers zijn altijd welkom. Het kost maar een paar uren per week. Ongeveer 2 uur en de tijd is in overleg met de deelnemer vast te stellen.

Aanmelden als deelnemer of als taalvrijwilliger, of meer informatie hierover kan via taalhuis.westmaasenwaal@bibliotheekrivierenland.nl of u kunt telefonisch contact opnemen met Marianne Herckenrath, telefoon 06-23128794. Binnen lopen in het Digi-Taalhuis kan ook tijdens de openingstijden op maandag van 10.45 - 11.45 uur en woensdag van 09.00 - 12.00 uur.

Meer berichten