Logo demaasenwaler.nl

DRONIO Infomiddag pensioen en hypotheek

DRUTEN - Op donderdag 20 februari is er vanuit de seniorenvereniging DRONIO Druten een informatiebijeenkomst over het (principe) Pensioenakkoord.

De informatie wordt gegeven door Ruud van Kraaij – pensioendeskundige – en Rutger Vogelpoel van Advisie Groep – erkend hypotheek adviseur –

Pensioen

Na bijna tien jaar 'gesteggel' over de herziening van ons pensioenstelsel heeft het Kabinet Rutte III in juni 2019 een principe pensioenakkoord bereikt met werkgevers en vakbonden. Wat brengt dat pensioenakkoord allemaal teweeg voor werknemers die nog pensioen opbouwen en/of zijn er ook gevolgen voor pensioengerechtigden die al pensioen en AOW ontvangen?

En wat is er al zeker uit het pensioenakkoord en wat is nog onzeker? Zeker is bijvoorbeeld dat de Wet Temporisering van de AOW-leeftijd al is ingegaan op 1 januari 2020. Maar wat betekent deze wet voor u? En… gaan pensioenfondsen de pensioenuitkeringen nu wel of niet korten? Wat zou er nog meer kunnen veranderen en hoe zou het échte pensioenakkoord eruit moeten komen te zien?

Het wordt een interactieve sessie met ruimte voor al je vragen op dit gebied.

Hypotheek en overwaarde

Afgelopen jaren was het voor veel senioren moeilijk om een hypotheek te krijgen of om deze te verhogen. Gelukkig is daar langzaamaan verandering in gekomen. Men merkt dat er best de nodige behoefte is bij senioren om een deel van hun overwaarde te gebruiken voor bijvoorbeeld nog wat aanpassingen voor hun woning, zodat langer blijven wonen makkelijker gaat of om wat contant te maken. Ook wel 'verzilveren' of zoals sommigen zeggen 'op te eten'. Kortom, een aanvulling op het pensioen, waardoor er toch wat financiële ruimte is voor consumptieve doeleinden. Maar ook het verhuizen naar een kleine koopwoning wordt weer makkelijk. Kortom, men probeert u kort bij te praten in de hypotheek mogelijkheden voor senioren.

Deze bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 20 februari in de Bogerd, aanvang 14.00 uur. De toegang is gratis en ook niet-leden van DRONIO zijn van harte welkom. Omdat deze themabijeenkomst zeker ook bedoeld is voor 50+ers, zijn ook zij van harte welkom. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Om een indruk te krijgen van het aantal bezoekers verzoekt men u zich vooraf aan te melden bij de secretaris van DRONIO, mailadres: secretaris@DRONIODruten.nl. Bij minimaal twintig aanmeldingen kan deze themamiddag doorgaan. Aanmelden vóór 18 februari via de mail bij: secretaris@droniodruten.nl.

Meer berichten