Bér Teijssen
Bér Teijssen Foto: Ger Loeffen

De Mercedes 250 SL van Bér Teijssen

Algemeen De auto van...

'Als de motor warm is hoor je 'm niet lopen', zegt Bér Teijssen (75) als hij de Mercedes 280 SL start en naar buiten rijdt voor de foto. Een coupé.

Het geluid dat uit de 6-cilinder motor komt lijkt inderdaad meer op een soepele dieselmotor dan op deze benzine gestookte cabriolet. Maar de klanken zijn absoluut geen straf om te horen. Componist Hans Zimmer zou er lyrisch van worden en het geluid onmiddellijk aanbieden aan concurrent BMW, waarvoor hij geluiden voor elektrische auto's componeert.

Oldtimer

'Deze auto is negenendertig jaar oud en volgend jaar valt 'ie in de oldtimer-regeling. Aan deze auto heb ik niets gedaan. Ik heb 'm in deze staat gekocht', aldus Teijssen. Toch heeft Bér zich het restaureren in twintig jaar eigengemaakt en minstens veertig oldtimers gerestaureerd.

Cadillac DeVille

'De eerste was een Cadillac DeVille Convertible uit 1967', vervolgt hij, 'in de carrosserie zaten grote gaten die na het zandstralen alleen maar groter waren geworden. Samen met een vriend heb ik er een jaar over gedaan om die auto op te knappen. Ik schat dat we er wel 1.000 uur aan hebben gewerkt.'

Liefde voor de Volvo

Ondanks de prachtige Mercedes gaat Teijssens liefde toch uit naar het Zweedse merk Volvo. 'Ik heb verschillende P1800's opgeknapt. Je weet wel, de sportauto waar Roger Moore in reed in de tv serie The Saint.' Dagelijks rijdt hij in een Volvo S80 diesel die ook van 'bepaalde leeftijd' is.

Trouwens, alles wat wielen heeft kan rekenen op de sympathie van Teijssen.

Als oprichter van de Zandduivels was het licht glooiend landschap van Bergharen voor hem bekend motorcross-terrein. 'Sinds ik me op oldtimers richt is dat verleden tijd. Ik ben niet meer één van de jongsten en dan is vier wielen beter dan twee.'

Door Ger Loeffen