Op de kruising Houtduiflaan komt een rotonde.
Op de kruising Houtduiflaan komt een rotonde. Foto: GER LOEFFEN

Nieuwe rotonde Houtduiflaan moet verkeersveiligheid vergroten

Algemeen

BEUNINGEN – De kruising van de burgemeester Geradtslaan met de Houtduiflaan wordt een rotonde. Verder komen er vrijliggende fietspaden aan beide zijden van de Houtduiflaan en een oversteekplaats ten zuiden van het Amaliaplein. Het college van B&W neemt deze maatregelen om de verkeersveiligheid te vergroten.

De huidige verkeerssituatie op de Houtduiflaan zorgt namelijk soms voor onverwachte fietsoversteek bewegingen en is daarmee onveilig door het enkelzijdig tweerichtingsverkeer van fietsers. Ook staat de burgemeester Geradtslaan volgens omwonenden bekend als racecircuit.

De geplande rotonde kent volgens de gemeente enkel voordelen ten opzichte van de huidige situatie. De situatie wordt overzichtelijker en de snelheid wordt uit het verkeer gehaald. Wel komt de rotonde richting de appartementen in de woonwijk Hutgraaf te liggen. Maar volgens de gemeente is daar bij de bouw van de woonwijk destijds al rekening mee gehouden.

De totale kosten voor het project zijn geraamd op 1.528.000 euro. De start van de werkzaamheden moet over ruim een jaar beginnen. Op 3 maart moet de gemeenteraad nog wel een definitieve beslissing nemen.

Door Patrick Huisman