Verkeersdrukte in de ochtend bij basisschool 't Geerke.
Verkeersdrukte in de ochtend bij basisschool 't Geerke. Foto: John van Gelder

Bezwaren tegen parkeerverbod bij school Puiflijk gehonoreerd

Algemeen

PUIFLIJK - In juli 2019 heeft de gemeente Druten een verkeersbesluit genomen met betrekking tot het instellen van een stopverbod ter hoogte van de schoolpoort van 't Geerke en de uitbreiding van het aanwezige parkeerverbod in de Kerkstraat in Puiflijk. Hiertegen werd door aanwonenden een bezwaarschrift ingediend.

De percelen van de bezwaarden liggen aan de Kerkstraat waarop het verkeersbesluit betrekking heeft en zij ondervinden rechtstreeks de gevolgen ervan. Zij willen graag parkeergelegenheid direct voor hun huizen hebben. Ze vinden dat het stop- en parkeerverbod niet de hele dag nodig is.

De Bezwaarschriftencommissie Algemeen Bestuursrecht en sociaal zekerheidsrecht adviseerde het college van burgemeester en wethouders het genomen verkeersbesluit te herroepen en een nieuw besluit te nemen om tegemoet te komen aan de bezwaren van de bewoners. Daarmee blijft de uitbreiding van het parkeerverbod van kracht, maar wordt het wel mogelijk, conform de wens van de bezwaarden, om buiten de venstertijden van de haal- en brengtijden van de basisschool te parkeren in de Kerkstraat aan de zijde van de school ter hoogte van de woningen van de bezwaarden.

Door het gedeelte van het stop- en parkeerverbod ter hoogte van de woningen van de bezwaarden, alleen tijdens venstertijden van kracht te laten zijn, komt parkeergelegenheid op de gewenste locatie beschikbaar. Wel stellen B&W dat door nu een nieuw verkeersbesluit te nemen de mogelijkheid bestaat dat er opnieuw bezwaarschriften worden ingediend. Dit kan gevolgen hebben voor de planning van het wijzigen van de huidige situatie.

De totale kosten van de noodzakelijke nieuwe bebording in de Kerkstraat: 1.200 euro.

Door Piet Zeeuwen