Afbeelding
Foto: Sandra Rikken

Merel wint de hoofdprijs na inleveren kerstboom

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Maandag 27 januari werden de prijzen overhandigd van de kerstbomenactie van gemeente West Maas en Waal.

De hoofdprijs, een GoPro camera, wedr gewonnen door Merel de Groot uit Dreumel. Ze nam de camera in ontvangst uit handen van wethouder Ton de Vree aan. Merel was erg blij met haar prijs. Ook haar favoriete vereniging werd prijswinnaar. De muziekvereniging St. Barbara uit Dreumel wint door Merel de hoofdprijs van 200 euro.

De tweede prijs is uitgereikt aan Johan van Wichen uit Alphen. De buurtvereniging De Molenrakkers wint als favoriete vereniging van Johan de tweede prijs voor verenigingen. De derde prijs is uitgereikt aan Antoon Loderus uit Maasbommel. De voetbalvereniging DBV wint als favoriete vereniging van Antoon de derde prijs voor verenigingen.

Actie 'Lever in en win!'
Op 11 januari organiseerde de gemeente West Maas en Waal een kerstboominzameling binnen de 8 dorpen. Met de actie 'Lever in en win!' konden inwoners meedoen door een kerstboom in te leveren. Deelnemers konden met de actie niet alleen voor zichzelf winnen. Ook hun favoriete vereniging maakte kans op mooie prijzen.

De prijstrekking is op 13 januari verricht door burgemeester Vincent van Neerbos. Met de inzamelingsactie 'Lever in en win!' zijn 227 actiebonnen ingeleverd. Niet iedereen heeft de actiebon bij zijn kerstboom ingeleverd. Er zijn zoveel kerstbomen ingeleverd dat de gemeente spreekt van een succesvolle inzameling.

Van kerstboom naar compost
De gemeente wil niet langer de kerstbomen verbranden, maar de grondstoffen opnieuw gebruiken. De ingezamelde kerstbomen worden op een duurzame manier verwerkt tot compost. Dit is beter voor het milieu.