Principebesluit woningbouw Dreumel en Wamel

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL – Zowel Wamel als Dreumel mag rekenen op uitbreiding met een aantal woningen, over zo'n twee jaar kan er gebouwd worden, zo is de verwachting.

Het college van B&W heeft ingestemd met het verzoek om veertien woningen op het terrein van Vluchtheuvelstraat 1 b in Dreumel neer te zetten. Een principebesluit, voorafgaand aan de bouw zal eerst het bestemmingsplan aangepast moeten worden van bedrijfs- naar woonbestemming. Metaalbedrijf Van Zonsbeek, dat nu gevestigd is aan de Vluchtheuvelstraat verhuist naar het industrieterrein. Op het vrijkomende perceel komen woningen in verschillende prijsklassen, wellicht in de vorm van een hofje.

De signalen staan ook op groen om op grond van de tweede tranche van het toetsingskader woningbouw, zoals de gemeente het omschrijft, 70 woningen te realiseren aan de Clarevelt in Wamel. Ook hiervoor zal eerst het bestemmingsplan moeten worden herzien. Oorspronkelijk werd aan 52 woningen gedacht, allemaal in het duurdere segment. Op verzoek van de gemeente is het aantal te bouwen huizen uitgebreid en iets bescheidener van opzet, wat de betaalbaarheid ten goede komt, aldus wethouder Sander Bos. Binnen dit project is ook een gedeelte sociale woningbouw opgenomen. Zoals het er nu naar uitziet worden het plan fasegewijs opgeleverd.

Door Addy de Meij