Logo demaasenwaler.nl
Verdienstelijk Wamelnaar Monique van der Zandt geflankeerd door Prins Pang en Adjudant Piet van Zwolgen
Verdienstelijk Wamelnaar Monique van der Zandt geflankeerd door Prins Pang en Adjudant Piet van Zwolgen (Foto: Tim Janssen)

Monique van der Zandt Verdienstelijk Wamelnaar 2020

WAMEL – Tijdens de Pronkzitting van Prins Pang werd afgelopen zaterdag 25 januari traditioneel de jaarlijkse onderscheiding voor de Verdienstelijk Wamelnaar uitgereikt door CV De Oude Gierpont. Dit jaar viel deze eer te beurt aan Monique van der Zandt. Geboren buiten de dorpsgrenzen, maar sinds ze woonachtig is in Wamel al vele jaren vrijwillig verdienstelijk voor de leefbaarheid van Wamel.

Monique was vooral achter de schermen actief bij de kinderviering in de kerk tijdens Kerst, de totstandkoming van het nieuwsblaadje van de Ukkesoos en als contactmoeder voor Veilig Verkeer Nederland. Nog steeds is ze actief binnen FD Wamel en zet ze haar hobby voor fotografie in voor verenigingen in het dorp. Maar in de toespraak door de President van CV De Oude Gierpont Anthony van Wijk werd naast deze activiteiten vooral ook stil gestaan bij de Kindervakantieweek in Wamel. Monique is bestuurder van het eerste uur, en onder het motto: "goed voorbeeld doet goed volgen", draagt de aankomende generatie het kindervakantiewerk mee naar de toekomst. Monique sprak zelf ook dat het feit dat kinderen die 15 jaar geleden zelf hutten aan het bouwen waren nu vrijwilliger zijn haar enorm veel voldoening geeft.

Kortom, meer dan terecht getooid met de hoogte onderscheiding: Het Gouden Groot Anker van Carnavalsvereniging De Oude Gierpont.

Meer berichten