Afbeelding
Foto: Twan van der Zandt

DIO'30 laat het afweten tegen Concordia-W en verliest met 4-1

Algemeen

DRUTEN - DIO'30 heeft in de competitie wederom een forse nederlaag geleden. In een thuiswedstrijd was Concordia-W met 4-1 te sterk. Dani Bloemberg heeft een blessure over gehouden aan de bekerwedstrijd van vorige week en zal de komende weken ontbreken. Luc Verhoeven begon wel weer in de basis. Nils Goertz begon op de bank waardoor Emir Tiganj in de basis begon.

DIO'30 had vanaf het begin al moeite om in het spel te komen en de bezoekers kwamen al snel op voorsprong. Een vrij trap net buiten het strafschopgebied werd door Marco Corba in de korte hoek geschoten. Aan beide kanten lukte er weinig en kwamen veel ballen niet aan. Na een kwartier was er pas een eerste kans voor DIO'30. Na een voorbereidende actie van Luc Verhoeven ging een schot van Willem Vos naast. De volgende kans kwam na een goede combinatie en eindigde met een schot van Giovanni Leidelmeyer dat naast ging. Het bleef lastig doorkomen. Beide ploegen hanteerde de lange bal maar de grote verdedigers van Concordia-W lieten zich niet verrassen. De bezoekers kregen ook niet veel kansen. Een kopbal van Chiel Nibbeling werd gepakt door Dennis Amati en een schot van Niels Meijer werd geblokt. DIO'30 leek wat meer controle te krijgen en er kwam wat gevaar via Bryan Croonen. Aan de andere kant probeerde Koen Berendsen het van afstand, maar zijn schot ging naast.

Op slag van rust kwam DIO'30 toch op gelijke hoogte. Een vrije trap van Emir Tiganj werd door de verdediging verkeerd ingeschat en verlengd waardoor Joram Pijl de bal voor het doel kon koppen. Daar stond Giovanni Leidelmeyer die de bal in het doel kon schieten. De verwachtingen waren dat DIO'30 na de rust beter voor de dag zou komen en orde op zaken zou stellen. Al snel kwam er ook een goede aanval, maar de voorzet van Bryan Croonen werd net door een verdediger weggewerkt voordat Dadier Casal de bal op doel kon schieten. Helaas bleef het bij die ene aanval en moest DIO'30 oppassen voor de tegen aanval van Concordia-W. Toch kwamen de bezoekers vrij onverwacht weer op voorsprong. Dennis Amati liet zich verrassen door een schot van afstand van Chiel Nibbeling dat over de grond in de verre hoek verdween, 1-2. Concordia-W was sterker in de duels en kwam even later uit een corner zelf op 1-3. Chiel Nibbeling kon nu vrij bij de eerste paar inkoppen. Om de opgelopen schade te herstellen werd Dadier Casal naar de kant gehaald en vervangen door Jelle Hoes. Hierdoor kon Joram Pijl opschuiven naar de aanval om wat te kunnen forceren. Veel leverde dit nog niet op want de volgende kansen waren weer voor Concordia-W. Een kopbal van Niels Meijer ging naast en Dennis Amati moest nog een redding verrichten. Namens DIO'30 schoot Paul Frenken naast.

Een kwartier voor tijd kwam Thijs Leenders in het veld voor Luc Verhoeven maar DIO'30 liet Concordia-W teveel voetballen. Dat wist ook nog profiteren want verdediger Yorun Woltering die mee naar voren was gegaan kon ook nog de 4-1 binnen schieten. De laatste wisselmogelijkheid werd ook nog benut. Nils Goertz kwam in het veld voor Emir Tiganj. In de slotfase zette DIO'30 nog even aan en dit leverde wat aanvallende situaties op maar gescoord werd er niet meer. Zo leed DIO'30 de eerste nederlaag in een thuiswedstrijd dit seizoen.

Koploper MASV wist te winnen en liep zodoende verder uit. Eendracht'30 won ook en passeerde daarmee DIO'30 op de ranglijst. Op precies de helft van de competitie is DIO'30 nu terug te vinden op de derde plaats, maar de verschillen in de subtop zijn erg klein. Het gat met SDOUC dat op de achtste plaats staat is slechts 3 punten. Aankomende zondag gaat DIO'30 op bezoek bij Vorden. Deze ploeg is net boven de degradatiezone terug te vinden. De wedstrijd in Druten werd door DIO'30 met 2-0 gewonnen maar dat zegt niets. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Door Twan van der Zandt