Strijdlust brengt DSZ 1 winst tegen Nijmegen 1

BOVEN-LEEUWEN - DSZ 1 heeft afgelopen weekend met 3-0 gewonnen van Nijmegen.De eerste helft verliep moeizaam voor beide teams. Nauwelijks waren er geslaagde combinaties te zien door slechte aannames en verkeerde passing. Nijmegen had het eerste fase wel het initiatief maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. Pas na een kwartier liet DSZ zich gelden en werd het spel evenwichtiger.

De eerst echte kansen waren voor Bram van Baren met een hard schot dat wordt geblokt en Laurens van Dreumel die de keeper niet kan passeren en de bal via de keeper langs het doel ziet gaan. Daarna weer een hele periode met vooral spel op het middenveld. De opbouw van achteruit door DSZ wordt door de Nijmegenaren al vroeg gestoord en DSZ had daar duidelijk moeite mee. Bij een mooie vrije trap van Marc van Sommeren op 25 meter van het doel veerde het publiek even op maar de paal bracht redding voor Nijmegen. Evenzo toen een lobbal van Bram van Baren uit de doelmond werd gekopt. Net voor rust had Boudewijn de Kadt DSZ aan een voorsprong kunnen helpen. Maar nu lag de onzeker keepende goalie van Nijmegen een doelpunt in de weg. Aan DSZ kant zorgde Paul van Hees zelf voor het grootste gevaar in blessuretijd van de eerste helft. Hij schiet een bal verkeerd uit en stelt de spits van Nijmegen in staat om direct op goal te schieten. Zijn schot is echter te zacht en Paul kan tot zijn eigen opluchting zijn fout herstellen. Ruststand 0-0 omdat beide teams niet echt aanspraak maakten op een treffer.

DSZ dat de laatste weken steeds meer vorm toont kwam veel sterker uit de kleedkamer. Er wordt weer meer gecombineerd en de druk op de goal van Nijmegen wordt groter en groter. Het was wachten op de openingstreffer voor het thuisteam. Die leek even aan de andere kant te vallen waar een voorzet/schot gevaarlijk voorlangs het doel van Paul van Hees gaat. In verdedigend opzicht had Luuk Derks een zeer matige start van de wedstrijd maar vocht zich terug en elimineerde alle aanvallen die over rechts gingen. Ook Mike Grisel had zijn tegenstander volledig onder controle waardoor het voor Nijmegen bijna onmogelijk werd gemaakt om tot gevaarlijke aanvallen te komen. Na de grote kans voorlangs zijn de gasten niet meer dreigend dicht bij het doel geweest. De voorsprong van 1-0 kwam uiteindelijk in de 70ste minuut uit een penalty. Jasper verzilverde de geboden kans nadat hij zelf was gevloerd. En net als een week eerder viel de tweede treffer alweer enkele minuten later. Een vlotte eentwee tussen Laurens en Maarten van Dreumel wordt door Maarten keurig afgerond. Deze 2-0 was de nekslag voor Nijmegen die vanaf dat moment harder de duels ingingen. Hun aanvoerder was voortdurend verbaal zeer aanwezig maar de scheidsrechter liet zich niet intimideren en leidde een prima wedstrijd. De eindstand werd net voor tijd bepaald. Laurens van Dreumel speelt Jasper van Dreumel in de diepte aan en hij kan zijn tweede doelpunt van de middag maken. Een lastige en zwaarbevochten wedstrijd waarbij DSZ "ballen" moest tonen en dat ook deed waardoor de drie punten terecht in Boven-Leeuwen bleven.