Beuningse Boys op valreep naast HAVO

HAALDEREN - Zondag stond de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het programma. Voor De Boys betekende het een uitwedstrijd in Haalderen tegen HAVO. De enige ploeg waar voor de winterstop nog niet tegen gespeeld werd.

Beide teams beginnen wat afwachtend en aftastend aan de wedstrijd en in de openingsfase zijn de kansen dan ook schaars. Naar mate de wedstrijd vordert is het HAVO dat meer het initiatief neemt en ook wat kansjes krijgt maar Wiellie Gerrits staat een goede wedstrijd te keepen. Aan de andere kant is Beuningse Boys eenmaal dichtbij een doelpunt maar helaas ziet Twan Arnts zijn schot op de vuisten van HAVO keeper Steven Paul belanden. HAVO blijft gevaarlijker en het is dichtbij de 1-0 maar een afstandschot beland bovenop de lat. Na 32 minuten spelen komt HAVO dan toch verdient op een 1-0 voorsprong als Kefas Schut met een schuiver in de verre hoek keeper Wiellie Gerrits kansloos laat.

In de 2e helft is het Beuningse Boys dat meer het initiatief neemt en opzoek gaat naar de 1-1 maar HAVO geeft achterin weinig weg en dus is het moeilijk voor de Beuningse aanvallers om door de verdediging heen te komen. HAVO hanteert de lange bal en probeert zo tot aanvallen te komen. Gevaarlijk worden ze niet en dus blijft Beuningse Boys hoop houden op een resultaat. Het gaat meer en meer risico's nemen. En met het inbrengen van de aanvallers Luuk Könning en David van Genderen en middenvelder Lars van Mill komen er verse krachten binnen de lijnen. Ook verdediger Bram Langedijk wordt mee naar voren gestuurd in jacht op de 1-1. Daardoor komt HAVO een aantal maal gevaarlijk bij het Beuningse doel maar door slecht om te gaan met de geboden ruimte blijft het 1-0. Diep in de 2e helft krijgt Beuningse Boys loon naar werken en komt het verdiend op 1-1 als Luuk Könning profiteert van slecht uitverdedigen en Jurriën Aalbers bedient die vervolgens de bal in de hoek schiet. Vlak hierna fluit de scheidsrechter af en eindigt deze wedstrijd in 1-1. Gezien de gehele wedstrijd een terechte uitslag.

Zo begint Beuningse Boys het jaar 2020 dus met een gelijkspel bij HAVO. Komende zondag gaat Beuningse Boys weer op jacht naar een driepunter. Dan staat er een thuiswedstrijd tegen Blauw Wit op de rol. De aftrap op Sportpark De Ooijgraaf is om 14.00 uur.