Logo demaasenwaler.nl

TaalHeld Addy van Meerten genomineerd

BENEDEN-LEEUWEN - Digi-Taalhuis West Maas en Waal en ROC Rivor zijn trots op cursist Addy van Meerten. Zij is onlangs door de Stichting Lezen en Schrijven uitgeroepen tot TaalHeld van Gelderland en is nu genomineerd om TaalHeld van Nederland te worden. Een knappe prestatie van Addy die laaggeletterd is.

Addy van Meerten is 61 jaar en bekend als toiletjuffrouw. In 2006 stopte haar baan bij een grote winkelketen en moest ze op zoek naar een nieuwe baan. Addy heeft in het verleden bij de UWV een vragenlijst ingevuld en hierbij kreeg ze het advies om haar Nederlands te verbeteren. Hierna kwam Addy bij het Digi-Taalhuis West Maas en Waal in het groepje van Marianne Herckenrath terecht.

Digi-Taalhuis-docente Marianne Herckenrath heeft Addy begeleid. Haar belevenissen als toiletjuffrouw zijn verwerkt in een eigen glossy De Addy, een tijdschrift voor laaggeletterden. Jaarlijks wordt iemand genomineerd om TaalHeld van Stichting Lezen en Schrijven te worden. Addy is voorgedragen door Marianne en mag zich sinds kort TaalHeld van Gelderland noemen. Ook zet Addy zich in als taalambassadeur van West Maas en Waal en geeft Addy lezingen. Zo stimuleert ze ook andere mensen. Inmiddels heeft Addy werk gevonden en volgt ze nog avondlessen bij het ROC om te blijven werken aan haar Nederlands.

Nu is Addy genomineerd om TaalHeld van Nederland te worden.

Help Addy TaalHeld van Nederland te worden! Stemmen kan tot 23 februari via: www.taalheld.nl/Addy

Addy is ook bij de Jumbo in Beneden-Leeuwen aanwezig om stemmen te werven, op donderdagmiddag 23 januari en vrijdagmiddag 31 januari van 13.00-16.30.

H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden reikt de TaalHeldenprijzen uit op dinsdag 3 maart 2020.

Meer berichten