Logo demaasenwaler.nl
Foto: Gerrit van Meurs

Expositie Gerrit van Meurs

WAMEL - Van 1 tot 9 februari organiseert beeldend kunstenaar Gerrit van Meurs een uitgebreide expositie van zijn Waterwerken onder de titel: Ritme, Reflectie en Dreiging. Gerrit maakt al sinds 2004 tekeningen, schilderijen en fotoseries met water als thema. Het afgelopen half jaar heeft de kunstenaar uit Wamel een serie werk gemaakt waar de dreiging van water een belangrijke rol in speelt.

Eind januari is het 25 jaar geleden dat een van de grootste evacuaties plaats vond uit de Nederlandse geschiedenis. Dit inspireerde Gerrit van Meurs om tientallen nieuwe Waterwerken te maken. De meeste van deze werken zijn in aquarel, soms in combinatie met Oostindische- inkt. Deze werken zijn heel vrij en grillig van vorm. Tevens zijn er nieuwe acrylen en oliepasteltekeningen.

De nieuwe Waterwerken zijn van 1-9 februari te zien in het atelier en het huis aan de Kerkstraat 76 te Wamel. De opening is op zaterdag 1 februari om 15.00 uur en zal in handen zijn van Mirjam Mieras, beeldend kunstenaar uit Amsterdam. Tevens is er die zaterdagmiddag een klein concertje van Kamerkoor Appeltern.

Expositie Ritme, Reflectie en Dreiging
Waterwerken Gerrit v. Meurs
Kerkstraat 76, Wamel
1, 2, 8 en 9 febr. 11.00- 17.00.
3- 7 febr. na afspraak 0487-502444;
info@bleuetvert.com
www.gerritvanmeurs.nl

Meer berichten