Wethouder Titus Burgers (R) en Hans Vos van ZZG zorggroep openen de tweede vestiging van het Odensehuis in Hof van Elst.
Wethouder Titus Burgers (R) en Hans Vos van ZZG zorggroep openen de tweede vestiging van het Odensehuis in Hof van Elst. Foto: Ger Loeffen

Tweede locatie Odensehuis geopend in Wijchen

Algemeen

WIJCHEN - Vrijdagmiddag hebben Titus Burgers, wethouder van de gemeente Wijchen en Hans Vos, directeur van ZZG Zorggroep, de tweede locatie van het Odensehuis geopend.

Het Odensehuis is gevestigd in Het Kompas in het 'Hof van Elst' aan de Passedwarseweg 69B in Wijchen. Het is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Odensehuis Animi Vivere en de ZZG Zorggroep.

Beide organisaties gaan activiteiten organiseren die zowel aantrekkelijk zijn voor de bezoekers van het Odensehuis Animi Vivere als bewoners van Hof van de Elst en buurtbewoners. Het Kompas in Hof van de Elst en ook de ruimte van het Odensehuis in de Meander is daar heel geschikt voor.

Odensehuis Animi Vivere
Het Odensehuis is een Inloophuis voor (jonge) mensen met geheugenverlies of beginnende dementie en hun naaste(n). Iedereen kan er altijd binnenlopen voor informatie, een praatje, een kop koffie of thee of om deel te nemen aan een activiteit. Het Odensehuis is van en voor de mensen die er komen. In het Odensehuis bepaalt iedereen zelf wat zij er doen en wanneer ze komen.

'Hof van de Elst'
Woonservicegebied 'Hof van De Elst' is een woonvorm met verschillende zorg- en welzijnsvoorzieningen. Op het 'zorgdorp' liggen de woonlocaties De Elst, De Passerel, Meander, De Oogst, De Waaij en de aanleunwoningen aan de Elstweg en De Pas.

Door Ger Loeffen