Sandra van Oijen en Ronald van der Steen overhandigen symbolisch het DOP in de Dorpsstraat aan wethouder Bert van Swam. Een straat die volgens het dorp opgeknapt en in oude allure hersteld moet worden.
Sandra van Oijen en Ronald van der Steen overhandigen symbolisch het DOP in de Dorpsstraat aan wethouder Bert van Swam. Een straat die volgens het dorp opgeknapt en in oude allure hersteld moet worden. Foto: De Dame van Communicatie

Uit liefde voor Wamel actief

Algemeen

Dorpsplatform Samen Wamel overhandigde woensdag 15 januari het Dorps Ontwikkel Plan (DOP) aan wethouder Van Swam van West Maast en Waal.

Wamel is volop aan de slag met verschillende plannen voor het dorp. In verschillende werkgroepen wordt er gewerkt aan onder meer een bijzondere 5 mei, welkomst pakketten voor nieuwe inwoners, de herinrichting van de Dorpsstraat, branding en informatieborden die de geschiedenis van Wamel belichten. Ook duurzame energie opwekking, het beheer van de uiterwaarden en de vaartijden van de Pomona hebben de aandacht.

Vol ideeën

De onderwerpen en werkgroepen komen voort uit het dorpsoverleg van 23 oktober jl. en het Dorps Ontwikkel Plan (DOP) "Uit liefde voor Wamel", opgesteld door Samen Wamel. Het DOP werd woensdag 15 januari officieel overhandigd aan wethouder Van Swam. Het DOP staat vol met ideeën om de leefbaarheid in Wamel te stimuleren. Het plan moedigt ook anderen aan om initiatief te nemen. Het document is te lezen en te downloaden op www.samenwamel.nl

75 jaar vrijheid

Op 5 mei vieren we dat Nederland 75 jaar geleden werd bevrijd. Omdat Wamel gedurende de bevrijding juist in de frontlinie lag en langdurig heeft geleden willen de inwoners van Wamel 5 mei uitgebreid vieren, maar ook via verschillende activiteiten stilstaan bij de plaatselijke geschiedenis en het diepe verdriet.


Dorpsstraat

Van de allure van het verleden is in de huidige Dorpsstraat nog maar weinig terug te vinden. Om het groen, de zichtlijnen en het aanzicht van weleer terug te brengen is er een werkgroep Dorpsstraat opgestaan. De gemeente wil de komende jaren de straat herinrichten. De werkgroep wil dat de ideeën van het dorp daar in mee worden genomen.


Ook actief worden?

Mensen die zin hebben om mee te doen binnen één van de werkgroepen (of met een ander thema) zijn welkom om dat te melden via samenwamel@gmail.com. Het Dorpsplatform brengt je dan met de juiste mensen in contact.