DSZ wint van SCE

Algemeen

BOVEN-LEEUWEN - DSZ had afgelopen weekend aan één helft voldoende tegen SCE. De ploeg uit Boven-Leeuwen won met 4-1. Trainer Tonnie van Dreumel kon deze inhaalwedstrijd weer beschikken over Laurens van Dreumel. Een breuk in zijn voet hield hem 4 maanden aan de kant. Hierdoor kon van Dreumel voor het eerst dit seizoen zijn beoogde "aanvalsruit" opstellen met de gebroeders Jasper, Laurens en Maarten van Dreumel voorin met daarachter op de 10 positie Bram van Baren. Zij zorgen voor veel gevaar in de defensie van de tegenstander en zijn verantwoordelijk voor veel doelpunten.

Achterin was centrale verdediger Stijn 't Jong afwezig en deze positie werd zoals we gewend zijn goed overgenomen door Daan Smit. Samen met de overige verdedigers Mike Grisel, Marc van Sommeren en Luuk Derks hadden zij bij tijd en wijle een drukke middag. Maar ondanks de fysiek sterke tegenstander bleven ze makkelijk overeind en hielden de kansen voor SCE tot een minimum beperkt.

Direct na het beginsignaal van de scheidsrechter was het SCE dat een kans kreeg uit een corner en in de counter daarop was ook DSZ gevaarlijk. Het publiek hoefde niet lang te wachten op de openingstreffer. Al in de vijfde minuut is het 1-0 voor de thuisploeg. Een voorzet van Laurens van Dreumel komt via Bram van Baren bij Jasper van Dreumel die zich met een draaibeweging vrijspeelt en scoort. SCE was nog niet van de schrik bekomen of het stond enkele minuten later alweer 2-0. Met een met veel gevoel voorgegeven bal van Maarten van Dreumel kopt Larens van Dreumel prachtig in de verre hoek buiten bereik van de keeper. Ook daarna volgden er nog enkele opgelegde kansen voor DSZ. De lat en een toegesnelde verdediger voorkomen een grotere voorsprong. Maar in de 24 ste wordt de score weer vergroot. Jasper van Dreumel wordt door Laurens van Dreumel weggestuurd en oog in oog met de keeper is het nu wel raak. Na deze 3-0 wordt SCE sterker, er wordt meer druk gezet en al snel wordt dat beloond. Uit een corner wordt de aansluittreffer gemaakt. In de 31 ste minuut leek het 4-1 te worden nadat eerst een schot van Bram van Baren tot corner wordt verwerkt. Uit deze corner wordt gescoord maar vanwege buitenspel afgekeurd. In de blessuretijd wordt het dan toch 4-1. Jasper van Dreumel rommelt zich naar de achterlijn en behoud overzicht. Zijn breedtepass kan door Laurens van Dreumel worden binnengetikt.

Ook direct na de rust wordt een doelpunt afgekeurd. In de aanval zou de keeper van SCE te veel gehinderd zijn. Zoals gezegd stond de verdediging van DSZ als een huis. Ook nadat de coach van SCE een extra speler naar de voorste linie stuurde om een doelpunt te forceren. SCE komt meestal met een lange bal van achteruit sporadisch tot de "16" laat staan dat dit uitmondde in kansrijke uitgespeelde mogelijkheden. Het niveau van de eerste helft werd in de tweede helft niet meer gehaald. DSZ speelde het spel goed uit en SCE wist geen vuist te maken. In het laatst kwartier kwamen er gelukkig weer wat kansen. Boudewijn de Kadt was dicht bij een treffer maar op het laatste moment was na een solo zijn kracht uit de benen verdwenen. Even later ziet Boudewijn Maarten van Dreumel vrij staan maar zijn schot mist precisie en gaat langs. Aan de andere kant is het middenvelder Pim van Wolferen die met een fraaie actie SCE van scoren afhoudt en enkele minuten later Boudewijn de Kadt aan de andere kant van het veld in staat stelt om te scoren. Helaas heeft de keeper het geluk dat de ingeschoten bal onder zijn lichaam blijft hangen. In de laatste paar minuten zijn beide teams nog één keer dicht bij een treffer. Eerst voorkomt keeper Paul van Hees met zijn vingertoppen en de paal een tegentreffer en is het voor Jasper van Dreumel bijna raak op een voorzet van Pim van Wolferen.

Een mooie overwinning waarmee de goede lijn van eind 2019 wordt doorgetrokken. Tevens is door het puntverlies van Diosa tegen Aquila de club uit Boven-Leeuwen alleen koploper in de tweede periode.