Jubilarissen van Leones
Jubilarissen van Leones Foto: Herman_van_Beek

Jubilarissen gehuldigd tijdens drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst Leones

Algemeen

In een vol clubhuis hield Leones aan het begin van een nieuw jaar de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst waarin werd teruggeblikt maar vooral vooruit werd gekeken naar een jaar met veel veranderingen bij Leones.

Voorzitter Willem van Veenendaal opende de bijeenkomst met een korte terugblik waarbij hij ook aandacht had voor de afgelopen jaar overleden leden van Leones. In zijn vooruitblik o0p het jaar 2020 stond bij vooral stil bij de veranderingen die komen gaan met name op het gebied van de herinrichting van het sportpark. De eerste contouren hiervan zijn al zichtbaar met de aanleg van het prachtige hoogwaardige kunstgras veld dat vlak na nieuwjaar officieel werd geopend. In 2020 gaat ook de schop in de grond voor de bouw van het nieuwe clubhuis met kleedkamers en tribune geïntegreerd in een zeer fraai ontwerp. Naast de herinrichting werd ook aandacht besteed aan de vele uitdagingen op gebied van voetbal en vrijwilligers die een grote vereniging als Leones constant heeft.

Jubilarissen
Na deze goed verzorgde presentatie werden zoals ieder jaar de jubilarissen in het zonnetje gezet. 15 Leden werden dit jaar gehuldigd voor het jarenlang lidmaatschap van Leones. 9 Daarvan vierden hun 25 jarig lidmaatschap: Frank Arts, Raymond van Toor, Johnny Franssens, Martin Verheijden, Mark Verheijden, Jordy Elemans, Dave Jacobs, Wilco Bennink en Joris van Oijen. Voor hun 40 jarig lidmaatschap werden Co van Gelder. Henk van den Hurk en Peter Gijsbers in de bloemen gezet en Piet Rademakers en Peter van Kerkhof werden geëerd voor hun 50 jarig lidmaatschap. Maar de kroon werd deze gezellige middag gespannen door Ad Rikken die al 70 jaar lid is.

Leden van verdienste en erelid
Goed gebruik is dat er deze middag ook leden worden benoemd tot Lid van Verdienste of tot Ere-lid. Als leden, die aan een aantal opgestelde criteria voldoen, hiervoor in aanmerking komen worden deze voorgedragen door een commissie en kan het bestuur overgaan tot de benoeming. Dit jaar werden er 3 Leden van Verdienste benoemd: Pierre Basten, met name voor zijn inzet voor het meisjesvoetbal bij Leones, dat zich steeds sterker ontwikkeld. Arjen Kuipers, de huidige trainer van Leones 2, die al op jonge leeftijd verschillende vrijwilligers taken met name bij het jeugdvoetbal. Het derde Lid van Verdienste werd Maarten Zondag, naast zijn secretarisfunctie in het hoofdbestuur zet hij zich al jaren in voor verschillende activiteiten bij Leones zoals de jaarlijkse quiz en het darttoernooi. Daarnaast is hij de aanjager op het gebied van de PR.

Ook werd er deze middag een erelid benoemd. De eer viel Ger de Mulder ten deel. Ger is als vele jaren consul van Leones en stuurt hij de vrijwilligers aan die het sportpark onderhouden en verzet daarvoor zelf ook het nodige werk. Ook is hij nauw betrokken bij de herinrichting van het sportpark dat deze nieuwjaarsbijeenkomst als een rode draad voor de middag heen liep.