Afbeelding

DIO'30 hervat competitie tegen Concordia-W

Algemeen

DRUTEN - Aanstaande zondag begint na een korte winterstop de tweede helft van de competitie voor DIO'30 met een thuiswedstrijd tegen Concordia-W. Na het behaalde kampioenschap van vorig seizoen in de derde klasse D staat DIO'30 nu op de tweede plaats in de tweede klasse I met 2 punten achterstand op koploper MASV. De laatste wedstrijd voor de winterstop werd helaas met 5-1 verloren van Quick 1888 dus DIO'30 kan nu laten zien dat dit een incident was.

De afgelopen week werden er 2 wedstrijden gespeeld tegen ploegen uit de eerste klasse E. Vorige week dinsdag werd er een oefenwedstrijd gespeeld tegen de koploper in die klasse, Orion. DIO'30 maakte optimaal gebruik van de geboden kansen en wist de wedstrijd met 5-2 te winnen. Een aantal spelers waren afwezig zoals Sem Ariëns, Glenn Dibbets, Nils Goertz, Jelle Hoes en Luc Verhoeven. Daardoor begonnen Emir Tiganj en Thijs Leenders in de basis. De eerste helft ging gelijk op al had Orion wat meer balbezit. Ondanks dat wist DIO'30 in de omschakeling optimaal te profiteren en scoorde het 3 maal. Na iets meer dan een kwartier spelen was Dadier Casal zijn tegenstander te snel af en kon hij de bal voorgeven op Dani Bloemberg. Die had verder weinig moeite om de bal in het doel te schieten. Halverwege de tweede helft een bijna identieke situatie. Na een mooie actie was er weer veel ruimte voor Dadier Casal en nu was het Bryan Croonen die zijn voorzet binnen wist te schieten. Na weer een zelfde soort aanval had was er een grote kans op 3-0. Nu schoot Dani Bloemberg de voorzet van Dadier Casal echter net naast het doel. Op slag van rust werd het toch nog 3-0. Nu was het Dadier Casal zelf die na een lange bal van Willem Vos alleen op de doelman af kon gaan en daarbij geen fout maakte.

Na de rust begonnen dezelfde 11 spelers bij DIO'30 aan de tweede helft. Bryan Croonen wist op schitterende wijze de 4-0 te scoren met een lob van grote afstand over de doelman. Een paar minuten later werd Dadier Casal op de rand van het strafschopgebied te val gebracht. Paul Frenken benutte vervolgens de toegekende strafschop en zo stond het 5-0. Daarna geloofde DIO'30 het wel en was het vooral Orion dat in de aanval was. Het kreeg veel kansen maar die werden vooralsnog allemaal gemist. In het laatste kwart van de wedstrijd werd er nog 3 maal gewisseld bij DIO'30. Als eerste kwam Mouctar Jalloh in het veld voor Dani Bloemberg. Met nog ruim 10 minuten te gaan werd Dadier Casal, de absolute uitblinker van de avond, naar de kant gehaald. Zijn plaats werd ingenomen door jeugdspeler Tijn de Bie. In de slotfase wist Orion toch nog 2 maal te scoren waardoor de eindstand werd bepaald op 5-2. Kort voor tijd vond ook nog de laatste wissel plaats. Emre Talas kwam in het veld voor Thijs Leenders. Zo eindigde deze wedstrijd in een ruime overwinning voor DIO'30.

Bekerwedstrijd tegen Rohda Raalte
Afgelopen zondag ging DIO'30 op bezoek bij Rohda Raalte voor een bekerwedstrijd. De thuisploeg was een maatje te groot en wist DIO'30 met 1-0 te verslaan. Het elftal van DIO'30 was bijna hetzelfde als afgelopen dinsdag in de oefenwedstrijd tegen Orion, alleen Sem Ariëns stond in het veld in plaats van Thijs Leenders. Dat betekende dat Nils Goertz en Luc Verhoeven nog ontbraken. Vanaf het begin was duidelijk dat de thuisploeg het betere van het spel had, al kwam DIO'30 er ook wel een paar keer uit via Dadier Casal, Dani Bloemberg en Bryan Croonen. De spelers van Rohda Raalte wisten via de combinatie toch steeds een overwicht te creëren maar dit leverde nog geen echte kansen op. Een schot van Jesper Harmens ging ruim naast en Lars van Schooten schoot een vrije trap over het doel. Mart Lugtenberg wist zich na een goede actie vrij te spelen maar zijn schot werd vervolgens gepakt door Dennis Amati. Rohda Raalte was in deze fase duidelijk beter maar de doelpunten bleven nog uit. Dennis Amati wist ten koste van een corner een schot van Deniz Sahbaz te keren. Na ongeveer een half uur was er gevaar van DIO'30 uit een corner na een schot van Dani Bloemberg. Daarna was het weer Rohda Raalte dat via Mart Lugtenberg nog wat kansen kreeg en ook de paal raakte. In de slotfase van de eerste helft wist Dennis Amati een vrije trap van Lars van Schooten te keren. Ook de corner die daar op volgde was een prooi voor de doelman van DIO'30. Zo bereikte DIO'30 met een 0-0 tussenstand de rust.

Direct na rust zette Rohda Raalte even aan. Invaller Djeremy Zandvliet schoot op de paal, maar daarna wist DIO'30 wat onder de druk uit te komen. Een goede combinatie tussen Dani Bloemberg en Dadier Casal leverde een mooie aanval op, maar het schot van Dadier Casal ging over. Een moment van onoplettendheid leverde het enige doelpunt van de wedstrijd op. Mart Lugtenberg kreeg teveel ruimte en kon daardoor vanaf het middenveld makkelijk de aanval zoeken. Waar er misschien wel een pass werd verwacht op een buitenspeler besloot hij zelf te schieten en de bal verdween in het doel. Kort daarna had het zelfs 2-0 kunnen worden maar een schot van Wesley Hansier belandde in het zijnet. Even later schoot dezelfde speler ruim naast het doel. Bij DIO'30 ging Joram Pijl mee naar voren en er werd ook nog 2 maal gewisseld. Sem Ariëns en Dani Bloemberg gingen naar de kant en hun plaatsen werden ingenomen door Jelle Hoes en Thijs Leenders. Het mocht allemaal niet baten want er werd niet meer gescoord. In de blessuretijd was er nog een kans voor de doelpuntenmaker maar de bal kon tot corner worden verwerkt. Zo heeft DIO'30 niet voor een verrassing kunnen zorgen en kan het zich nu geheel richten op de competitie.

Aanstaande zondag komt dus Concordia-W op bezoek. De ploeg uit Wehl is terug te vinden op de zevende plaats en is daarmee een taaie middenmoter. Het is te hopen dat de spelers van DIO'30 de ongeslagen thuisstatus vast kunnen houden en met een overwinning zich kunnen handhaven in de bovenste regionen in de tweede klasse I. De wedstrijd op sportpark de Gelenberg begint om 14.00 uur.