Inspiratieloos Leones neemt in slotfase afstand van vierdeklasser Weerselo

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Deze zondag werd op sportpark 't Zijvond de tussenronde in de districtsbeker afgewerkt. In een gezapig duel wist Leones niet te imponeren en gaf bij tijd en wijlen zelfs nog aardige kansen weg tegen de gasten uit Overijssel.

Leones begon rustig aan het duel, ondanks dat het over meer balbezit beschikte dan de tegenstander werd er weinig creativiteit in het spel gelegd. De gasten uit Weerselo probeerden met man en macht te strijden voor wat ze waard waren, maar in de twintigste minuut wist Leones na een mooie actie op voorsprong te komen. Dylan van der Ven wist een mooie bal van Luc te Braake over de keeper heen te wippen, waardoor hij de brilstand van het scorebord wegveegde. Ook na deze goal was het spelbeeld tamelijk vermoeiend. Leones leek het een tandje rustiger aan te willen doen; passes kwamen vaak niet aan en voorin ontbrak het aan overzicht en scherpte. UDW leek er soms gevaarlijk uit te komen, maar het centrum van Lester Stofkoper en de sterk spelende Bram van Tiem wist het Overijsselse gevaar vaak te stoppen.

Ondanks dat het spel in de tweede helft er niet veel beter uitzag, werd wel snel de 2-0 binnengetikt, ditmaal was het Hasan Arslan die zijn matige spel wist te verdoezelen door voor de goal attent te zijn. Niet veel later werd het slechte spel van de Leeuwenaren toch afgestraft toen Rens Lubben namens de uitploeg de aansluitingstreffer wist te maken. UDW kreeg er geloof in en ging opportunistischer voetballen, Leones wist hier op slimme wijze van te profiteren waardoor Sebastiaan van der Werf en Jake van der Ven zorgde ervoor dat Leones met een gerust hart de wedstrijd uit kon spelen, eindstand 4-1.

Door deze overwinning heeft Leones zich bij de laatste 32 van het bekertoernooi gevoegd, de loting zal later deze periode plaatsvinden. Volgende week speelt de ploeg een uitwedstrijd bij SC 't Zand in Tilburg.