Strijd tussen Winssen en Ewijk

Algemeen

WINSSEN- Spreek iemand uit Winssen of Ewijk en vraag naar een voetbal- of andere wedstrijd tussen deze twee dorpen. Je voelt meteen, een weliswaar sportief, maar fanatiek competitiegevoel ontstaan. Deze sfeer zal er vast en zeker ook zijn als binnenkort ouderen van deze dorpen tegen elkaar gaan uitkomen bij een filmquiz, gemaakt door eigen inwoners van de dorpen.

Vorig jaar werd voor een zondag-inloop in Weurt met de naam 'Kletskoek,' door Stichting Perspectief een filmquiz opgenomen. Verschillende mensen vertelden over een bepaald onderwerp verhalen, die soms ver naast de waarheid lagen. Het werd een succesformule en afgelopen jaar werd aan inwoners van Ewijk en Winssen hun medewerking gevraagd voor nog een serie verhalen. In zowel Ewijk als Winssen werd een verhaal zo overtuigend opgedist, dat de verteller het zelf ging geloven.

Na de opnames is er samen met de Seniorenvereniging van Winssen en enkele inwoners van Ewijk een quiz uit samengesteld. Vervolgens ontstond het spontane idee om er een ouderwetse strijd tussen Ewijk en Winssen van te maken. Het is aan de bezoekers om te ontdekken wie van hun dorpsgenoten de waarheid vertelt. Op donderdag 30 januari heeft Winssen de thuiswedstrijd in de Paulus en op donderdag 12 maart staat Ewijk 'thuis' in de ring.

De eerste morgen, 30 januari in de Paulus, begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 12.30 uur. Als afsluiting is het mogelijk om voor € 5,00 te genieten van een stamppottenbuffet. Belangstellenden uit zowel Winssen als Ewijk worden voor dit spectaculaire evenement uitgenodigd. Het is wel nodig om u vooraf op te geven via Stichting Perspectief: 024 6750939 of email: ellyhagen@stg-perspectief.nl