Logo demaasenwaler.nl
Wethouder André Springveld boort laatste funderingspaal
Wethouder André Springveld boort laatste funderingspaal (Foto: Jan Oosterhout Ontwikkeling)

Bouw 19 gasloze woningen Megenseind Afferden van start

AFFERDEN – Wethouder André Springveld van de gemeente Druten heeft vrijdag 10 januari het startsein gegeven voor de bouw van negentien duurzame woningen in het plan Megenseind in Afferden. In het bijzijn van toekomstige bewoners boorde de wethouder de laatste funderingspaal.

Het plan Megenseind is het sluitstuk van de totaalontwikkeling van het dorpshart van Afferden, waar onder andere ook het Kulturhus De Meent onderdeel van uitmaakt. Vanaf het jaar 2000 is hieraan intensief samengewerkt door het bestuur van Dorpshuis De Meent, woningstichting Alphons Ariëns en de gemeente Druten.

Ontwikkeling

De KLOKGroep uit Nijmegen is al in 2009 gestart met de ontwikkeling van Megenseind en had het plan in 2012 verkoopklaar. Door de markt van dat moment is het plan toen helaas niet tot uitvoering gekomen.

Begin 2019 heeft KLOKGroep in samenwerking met Jan Oosterhout Ontwikkeling uit Wijchen het plan weer opgepakt. In mei 2019 is gestart met de verkoop en in oktober konden de kopers worden bericht dat het project definitief door kon gaan. Het heeft veel mensen de gelegenheid gegeven om weer in Afferden te gaan wonen in een nieuwbouwwoning.
Inmiddels zijn zestien van de negentien woningen verkocht en is Aannemersbedrijf Jan Oosterhout gestart met de bouw.
De door Maat Architecten uit Rotterdam ontworpen woningen hebben een moderne en gevarieerde architectuur en zijn natuurlijk gasloos en voorzien van een warmtepomp.

Meer berichten