Logo demaasenwaler.nl
Wethouder Bert van Swam verrichte de openingshandeling.
Wethouder Bert van Swam verrichte de openingshandeling. (Foto: Bibliotheek Rivierenland)

Bijna drie ton voor bibliotheek

WEST MAAS EN WAAL – Bibliotheek Rivierenland krijgt van de gemeente in 2020 een subsidie van bijna drie ton voor de bibliotheken in Dreumel en Beneden-Leeuwen en een aantal projecten. Naast de huisvesting voor de twee bibliotheken wordt het geld ook gebruikt voor de 'bibliotheek op school'. Dit project houdt in dat de bibliotheek een collectie verzorgt voor scholen die verder van de bibliotheek af liggen. Een leesmediacoach begeleidt deze scholen twee uur per week door de leerkracht te ondersteunen en/of voorlichting aan ouders te geven over het belang van lezen.

Ook biedt de bibliotheek ondersteuning aan mensen die moeite hebben met digitale vaardigheden. Zij kunnen in de bibliotheek terecht om op een laagdrempelige manier hun digitale vaardigheden te verbeteren. Ze leren ook om de digitale overheid goed te gebruiken.

Een nieuw project dat in 2019 gestart is richt zich op ouders die 'laagtaalvaardig' zijn. Als dit project een goede evaluatie kent, geeft ook hier de gemeente opnieuw geld voor.

Door Patrick Huisman

Meer berichten