Logo demaasenwaler.nl
Burgemeester Bergman in gesprek tijdens de Nieuwjaarsreceptie.
Burgemeester Bergman in gesprek tijdens de Nieuwjaarsreceptie. (Foto: GER LOEFFEN)

Burgemeesters blikken terug en vooruit in Nieuwjaarsspeeches

BEUNINGEN/DRUTEN - 'Verbeter de wereld en begin bij jezelf' en 'In Beuningen kijken we naar elkaar om, zetten we er de schouders onder.' Dat waren motto's uit de Nieuwsjaarspeeches van respectievelijk burgemeester Corry van Rhee uit Druten en burgemeester Daphne Bergman in Beuningen.

Beide dames spraken de speech uit tijdens de Nieuwjaarsrecepties van hun gemeenten afgelopen week. In Druten vond deze plaats in dorpshuis De Horst in Horssen. In Beuningen was het gemeentehuis het toneel voor de receptie.

Hoogte- en dieptepunten
Burgemeester van Rhee liep in haar speech nadrukkelijk de hoogte- en dieptepunten in Druten langs. Ze refereerde aan de samenwerking met Wijchen in het afgelopen jaar, de opening van de Veerdam en de herinrichting van de Scharenburg. Maar ook stond ze stil bij Drutense motorrijder die om het leven kwam en de brand op het industrieterrein.

In Beuningen had Daphne Bergman het vooral over de toekomst en zette ze de jeugd en de jongeren in de spotlights. Ook stond ze stil bij Beuningen On Ice dat nog maar net afgelopen is en honderdduizend bezoekers heeft getrokken. Tijdens de nieuwjaarsspeech werden ook filmpjes getoond over de jeugdlintjes die in 2019 voor het eerst zijn uitgereikt en over de jeugdhonken in Winssen en Ewijk.

In Druten sloot burgemeester van Rhee als volgt af: 'Een land waar het goed wonen is en waar we zuinig op moeten zijn. Waar we niet de buurman de maat nemen, omdat hij anders denkt of dingen anders doet dan wij. Maar waar we - door bij onszelf te beginnen - de wereld een beetje beter maken.'

In Beuningen ging burgemeester Bergman in op het feit dat ze net een jaar burgemeester is in haar laatste woorden: 'Velen van u heb ik bij verschillende gelegenheden mogen ontmoeten, vrolijke, verdrietige, formele en informele momenten van uw organisatie, bedrijven of in uw leven. We hebben elkaar beter leren kennen, en daardoor leer ik Beuningen en jullie beter kennen, verbinding maken en betrokkenheid met elkaar, dat is Beuningen.'

Door Patrick Huisman

Meer berichten