Logo demaasenwaler.nl
Foto: Ger Loeffen

Inspreken bij de gemeenteraad

BEUNINGEN – Het is vanaf nu niet meer mogelijk in te spreken tijdens de gemeenteraadsvergaderingen voor inwoners. Dat kan voortaan alleen nog bij commissievergaderingen die daaraan vooraf gaan.

Volgens de gemeente was voor bewoners niet duidelijk wat het verschil was tussen inspreken in de raad en in de commissie en daarom zijn de regels aangepast. In een commissievergadering vergaren de raads- en commissieleden nog informatie en kunnen zij wat inwoners inbrengen nog meenemen in hun overwegingen voor de raadsvergadering die daarna komt. Daarom vindt de gemeente dit een betere plek om in te spreken. Overigens kan er bij de commissievergaderingen ook worden ingesproken over zaken die (nog) niet op de agenda staan.

Nieuw is verder dat er een 'op podium' komt tijdens de raadsvergadering. Hierbij kunnen inwoners of vertegenwoordigers van organisaties in Beuningen aandacht vragen van de raad voor een actueel onderwerp dat niet op de agenda staat. Het gaat om onderwerpen die ook niet net aan de orde zijn geweest of binnenkort aan de orde komen.

Raadsvergadering
De eerstkomende raadsvergadering vindt plaats op 28 januari in het gemeentehuis van Beuningen en begint om 19.30 uur.

Door Patrick Huisman

Meer berichten