Logo demaasenwaler.nl
v.l.n.r. Aart van Gelderen, Renate Baas- van Eck, Antoinette Verkerk en Ester Taman- van Beem
v.l.n.r. Aart van Gelderen, Renate Baas- van Eck, Antoinette Verkerk en Ester Taman- van Beem (Foto: Corsoclub Maas en Waal)

Wisseling van de wacht bij het bestuur van Corsoclub Maas en Waal

MAAS EN WAAL - Vanaf 2020 is er een wisseling van twee bestuursleden van Corsoclub Maas en Waal. Aart van Gelderen en Antoinette Verkerk hebben hun 'bestuursstokje' overgedragen aan Renate Baas-van Eck en Ester Taman-van Beem. 

Aart was vanaf de oprichting van de club in 2009 actief als voorzitter van de club en werd sinds 2012 bijgestaan door Antoinette, zij voerde het secretariaat van de club uit.

Renate Baas-van Eck zal de nieuwe voorzitter worden van Corsoclub Maas en Waal, nadat zij gestopt is als voorzitter van Kulturhus D'n Dulper te Boven-Leeuwen. Renate draagt graag een steentje bij aan een leuke werk- en woonomgeving; ze is makelaar op haar eigen Makelaars-, & Assurantiekantoor, wat ze samen met haar man en 4 medewerkers runt, zowel in Tiel als Beneden-Leeuwen. Ze is moeder van 3 dochters en wat zeker géén toeval is, ze heeft een groot hart voor het Corso. In 1996 was zij namelijk als omroepster al betrokken bij de Stichting 4-Stromenland en richtte zij samen met haar beste vriendin een promotieteam op om het Corso landelijk te promoten.

Ester Taman-van Beem zal de functie van secretaris gaan vervullen. Ester is ook moeder van 3 kinderen, werkt als duizendpoot bij een bedrijf wat gespecialiseerd is in het maken van maatwerkverpakkingen en heeft sinds een aantal jaar grote betrokkenheid bij de Maas en Waalse Corsoclub. Als tiener en jongvolwassene ging zij altijd al kijken naar de tentoonstelling van het Fruitcorso. In 2010 besloot haar vader te gaan plakken voor Maas en Waal en vanaf dat moment kwam Ester steeds vaker in de bouwhal en langs het parcours kijken. Maar met 1 jong kind en een 2e op komst, zat meeplakken er voor haar niet in. Toen haar middelste in 2014 inmiddels 3½ jaar was, kreeg Ester van haar vader op de open dag zomaar een tray druiven in de hand geduwd en werd aan het plakken gezet. Vanaf dat moment sloeg de Corsokoorts toe en is ze bij Maas en Waal "blijven plakken". Inmiddels plakt ook haar dochter van 11 jaar mee aan de wagen. En nu komt daar dan bij dat ze een steentje bij gaat dragen in de algehele organisatie en bestuur van de club.

Ester en Renate hebben beiden veel affiniteit met het Corso. Ze willen het Corso nog meer promoten en naar een hoger level brengen. 

Belangstellenden kunnen kennismaken met Renate en Ester tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van de Corsoclub op dinsdag 4 februari om 20.00 uur in het VTC Wamel (Clarissenstraat 2). Op deze avond zal tevens, middels een stemming onder de leden, besloten worden met welk ontwerp Corsoclub Maas en Waal zal deelnemen aan het 60e Fruitcorso in Tiel op zaterdag 19 september.

Meer berichten