Avond van Druten 2019.
Avond van Druten 2019. Foto: John van Gelder

Een nieuw festivaljaar, daar zit muziek in

Algemeen

MAAS EN WAAL - Hoewel het nieuwe jaar nog maar net begonnen is, liggen de data van de muziekevenementen en festivals voor 2020 al vast. Tijd om sommige weekenden in de agenda te blokken en/of alvast kaarten te bestellen.

Het eerste regionale muziekspektakel van dit jaar is Pleinpop.nl, op 3,4 en 5 april. De 20e verjaardag van Pleinpop.nl gaat gepaard met een nieuwe feesttent op een nieuwe locatie, en wordt muzikaal opgeluisterd door Abba Fever, John West, Jannes, Gebroeders Ko en Wesley Bronkhorst. Kaarten voor het evenement zijn sinds 1 januari verkrijgbaar via de website pleinpop.nl.

Kasteelfeesten Wijchen

De Wijchense Kasteelfeesten worden dit jaar gehouden van woensdag 20 tot en met zaterdag 23 mei. Op woensdagavond staat Dance@the Castle op het programma, en op donderdagavond de Foute Party. Vrijdagavond staat te boek als Hollandse Avond en op zaterdag is er live muziek.

De volledige line-up van de Kasteelfeesten is nog niet naar buiten gebracht, maar één act is deze editie zeker van de partij: The Dirty Daddies. Ze wisten tijdens de Kasteelfeesten 2019 de tent op z'n kop te zetten en gaan dat op zaterdag 23 mei gewoon nog een keer doen. Kaarten voor het muziekevenement zijn te bestellen via kfwijchen.nl, of te koop bij HEMA in Wijchen, Thuis bij Fien en Zaal 4.

Wiellawaai

In het eerste weekend van juli staat traditiegetrouw het Leeuwense muziekfeest Wiellawaai op het programma, dit jaar op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli. De artiesten worden begin maart bekendgemaakt. De organisatie wil al wel kwijt dat de line-up compleet is, en dat er op de vrijdagavond een live band geprogrammeerd staat. Op 10 april start de voorverkoop.

Down The Rabbit Hole

Van 3 tot en met 5 juli duiken duizenden festivalliefhebbers weer een weekend onder op recreatiegebied De Groene Heuvels, voor de zevende editie van Down The Rabbit Hole. De organisatie maakte afgelopen maand de eerste namen bekend; onder andere Tyler - the Creator, Disclosure, Beck, FKA Twigs, Big Thief, Joy Crookes en Sticky Fingers staan komende zomer in Ewijk op de bühne. Festivaltickets zijn vanaf nu te koop via downtherabbithole.nl.

Avond van Druten

De Avond van Druten, sinds twee jaar de afsluiter van de bekende Dag van Druten, staat gepland voor donderdag 6 augustus. Naar verwachting wordt in maart meer bekend over het programma.

Zeeltje Rock,

Zeeltje Rock, dit jaar van 14 tot en met 16 augustus, valt dit jaar niet samen met Lowlands. Hoofdact op de zaterdag is de band Navarone. Verder spelen onder meer Bonafide, The Vintage Caravan, Dikke Dennis & de Røckers, Voodoo Vegas, en Lord Volture. Voor meer informatie en kaarten, zie: festivalzeeltje.nl.

Appelpop

Appelpop sluit het muzikale festivalseizoen af in het weekend van vrijdag 11 en zaterdag 12 september. Het gratis festival, aan de Waalkade in Tiel, met ieder jaar opnieuw grote namen, publiceert de complete line-up eind juni. Naar verwachting worden in februari de eerste namen naar buiten gebracht. Volg www.facebook.com/appelpop/ om als eerste op de hoogte te zijn van de artiesten van 2020.