Burgemeester Daphne Bergman en Han Schellekens van Dagelijks Leven.
Burgemeester Daphne Bergman en Han Schellekens van Dagelijks Leven. Foto: GER LOEFFEN

Nieuwe woonzorglocatie 'Zanddonkhuis' geopend in Beuningen

Zaken

BEUNINGEN - Vandaag, dinsdag 7 januari, is er een nieuwe woonzorglocatie 'Zanddonkhuis' geopend in Beuningen.

Het 'Zanddonkhuis' aan de Zanddonk in Beuningen werd geopend door burgemeester Daphne Bergman en Dagelijks Leven-bestuurder Han Schellekens. Het bedrijf uit Apeldoorn richt zich voornamelijk op woonruimte en zorg voor mensen met een vorm van dementie waarvoor het niet meer mogelijk is thuis of zelfstandig te wonen.

Schellekens onderstreepte de noodzaak van kleinschalige voorzieningen. 'We lopen achter de feiten aan. Er komen sneller mensen met een vorm van dementie bij, dan dat wij kunnen bouwen', aldus Schellekens.

En inderdaad, even daarvoor had voorzitter van Alzheimer Nederland Regio Nijmegen Eric Dirkx nog een ontluisterende inzage gegeven over het aantal mensen met dementie in de gemeente Beuningen en hoe dat de komende jaren zal gaan toenemen.

'De gemeente Beuningen is een dementie-vriendelijke gemeente en heeft zorg voor elkaar hoog in het vaandel staan', sprak burgemeester Bergman. 'Zo hebben wij al enige jaren het Alzheimer Café dat elke tweede maandag van de maand wordt gehouden.'

Han Schellekens overhandigde Eric Dirkx een cheque van 1250 euro voor Alzheimer Nederland.

Door Ger Loeffen