Logo demaasenwaler.nl
Foto: Reinier Jansen
fotoverslag

Feestelijk spectaculair namiddagje bij Seniorenvereniging 50+ Beneden-Leeuwen

BENEDEN-LEEUWEN - Op zaterdag 4 januari, tussen 15:00 tot 18:00 uur was het zo ver.

Precies twee jaar na ingebruikname van het oude politiebureau aan de Zonnenbloemstraat en nadat de nodige aanpassingen waren gedaan, werd dat gebouw toen feestelijk in gebruik genomen.

Na daar nu bijna twee jaar gehuisvest te zijn geweest, is het bestuur van de vereniging met de eigenaren van dat gebouw tot een akkoord gekomen, het gehele pand te gaan gebruiken, met als doel de expansie die de vereniging de laatste jaren heeft doorgemaakt in een evenredig groot gebouw te kunnen opvangen want dat was hard nodig!

Opnieuw is er door alle partijen hard gewerkt het nog leegstaande gedeelte om te toveren tot een prachtige biljartzaal. Door deze aanpassing is er nu ook aanzienlijk meer ruimte ontstaan om in de behoefte daaraan voor nieuwe activiteiten te kunnen voldoen.

Met 660 leden, waarschijnlijk de grootste vereniging van het dorp, gaan we met fris elan een nieuwe fase van onze vereniging inluiden.

Dat moest natuurlijk wel even gevierd worden. Dat is het ook, al was het alleen maar om al degene die aan de uitvoering van die vele aanpassingen vrijwillig hebben bijgedragen nog eens te bedanken en voor de ongeveer 150 leden en genodigden elkaar, onder het genot van een drankje en een hapje, een voorspoedig en vooral gezond Nieuwjaar toe te wensen.

Na een korte toespraak door Kees de Haas over de ontwikkelingen van de laatste zes maanden, ging hij over tot uitnodiging aan alle aanwezigen om groepsgewijs de nieuwe biljartzaal te gaan bekijken en waarbij hij als eerste alle biljarters verzocht daarbij voorop te gaan teneinde de de openingsceremonie bij te kunnen wonen. Die bestond uit twee acties waarmee de nieuwe biljartzaal zou worden ingewijd. De eerste ceremonie betrof een eerste afstoot op alle drie de biljarts door de meest prominente en legendarische 93 jarige biljarter van ons clubje, Willem Bosschaart.

Hij is een bescheiden man, maar zal zich ongetwijfeld zeer vereerd hebben gevoeld. De De tweede ceremonie was de onthulling van een mooie wanddecoratie, ontworpen, aangebracht en onthult door Joop van de Weijer. Bepaalt een absolute verrassing!

Het bestuur benadrukt nog eens, blij te zijn met de uiterst positieve ontwikkelingen binnen de vereniging, waaronder de mogelijke benoeming van een nieuwe voorzitter dit voorjaar, zeker een hoogtepunt zal zijn.

Vice voorzitter Ge van Hees spreekt zijn dank uit aan allen die door hun aanwezigheid blijk hebben gegeven van hun betrokkenheid bij het reilen zeilen van de vereniging. Verder wenst hij bij deze ook alle niet aanwezige leden een voorspoedig en vruchtbaar verenigingsjaar toe. Tenslotte roept hij alle 50 plussers die nog geen lid zijn op, lid te worden van deze uiterst dynamische club met uiterst betrokken leden en bestuur, al was het alleen maar als een geste van solidariteit met de aller oudsten.

Lid worden kan door opgave bij Jeanne de Weijert. E-mail: jeannedeweijert@outlook.com of: Telefonisch: 0487 592519.

Meer berichten