Afbeelding
Foto: SV Tornado

Len Brands wint 20 ste "schaaknacht" voor de jeugd

Algemeen

DRUTEN - Schaakvereniging Tornado organiseerde dit jaar voor de twintigste keer de "schaaknacht" voor de jeugd. Dit jaar waren er maar liefst 42 deelnemers, 3 meer dan vorig jaar. Er waren deelnemers uit Ede, Apeldoorn, Deventer en Hengelo maar natuurlijk ook uit Maas en Waal zelf. De kinderen waren ingedeeld in 5 groepen, ingedeeld op schaaksterkte. In groep E speelde Sami Aslan uit Druten, nog maar kort lid van Tornado. Hij had na de eerste ronde al 3 keer de schitterende bekers bekeken en je zag hem denken, "wat zou het mooi zijn als ik er 1 ga winnen". En dat deed hij dus. Sami won in groep E de tweede prijs en mocht dus een prachtige beker mee naar huis nemen.

In groep D ging Stijn Groot uit Beneden-Leeuwen er met een beker vandoor, ook hij won de tweede prijs. In groep C speelde Bart van Enckevort die -helaas voor hem- net buiten de prijzen viel. Ook Twan Driessen speelde in deze groep die de pech had dat er wat fout ging met de speeltijden. Het speeltempo werd verkort en daar had Twan toch wel wat moeite mee, mede door zijn visuele beperking. In groep B zaten maar liefst 3 leden van Tornado, de gebroeders Wijono uit Druten en Tim van der Poll uit Alphen. Ivan en Patrick Wijono vielen net buiten de prijzen maar Tim ging er vandoor met de eerste prijs. En dan komen we terecht bij groep A, de ware matadoren, "de grootmeesters", met enige overdrijving.
Cecilia Pereira Garza uit Nijmegen en lid van SMB had dan ook veel moeite om in deze groep punten te scoren maar daar hoeft ze zich niet voor te schamen, Cecilia is slechts 9 en was daarmee absoluut de jongste in deze groep. De overigen in deze groep zaten allemaal heel dicht bij elkaar in de einduitslag. Michiel van Deursen uit Dreumel viel net buiten de prijzen. Sascha Kurt uit Eindhoven ging er met de derde prijs vandoor en Nestor Shirokov uit Ede met de tweede prijs.
Voor het eerst sinds vele jaren wist een speler van Tornado de hoofdprijs te winnen in de hoogste groep van dit jaarlijkse toernooi.

De 17 jarige Len Brands uit Maasbommel nam dan ook vol trots de beker in ontvangst van wethouder Sjef van Elk van de gemeente Druten. De wethouder leek minstens zo trots met deze winnaar uit Maas en Waal, want binnen enkele minuten stond het op zijn Facebook pagina en op zijn Twitteraccount. 

Door SV Tornado