Foto: Ruben Schiks
Foto: Ruben Schiks Foto: Ruben Schiks

Nieuwe wijk tussen Puiflijk en Druten

Algemeen

PUIFLIJK - Op 3 december heeft het college van B&W van de gemeente Druten besloten medewerking te verlenen aan het verzoek van KlokGroep voor woningbouw aan de Koningsweg te Puiflijk. De ideeën voor deze locatie kunnen nu verder uitgewerkt worden. De behoefte aan woningen is groot en neemt alleen nog maar toe. De gemeente ziet hierin een belangrijke rol weggelegd voor de, ten noorden van de voetbalvelden van voetbalvereniging SCP.

Daarom heeft KlokGroep, als eigenaar van dit perceel, op 19 juli een principeverzoek ingediend voor de bouw van circa zestig woningen. Qua invulling staat nog niets vast en kunnen veel facetten in samenspraak nader ingevuld worden. Zo is het woningbouwprogramma nog abstract, wat door de gemeente en KlokGroep naar behoefte van de markt wordt ingevuld.

De volkshuisvestelijke kwaliteit is hierbij één van de belangrijkste pijlers, waardoor in ieder geval rekening wordt gehouden met de betaalbaarheid van de woningen. Sociale woningbouw en woningen uit de middensector zullen een gedeelte van het plan vertegenwoordigen. De behoefte van bewoners beide dorpen staat centraal.