Logo demaasenwaler.nl
Foto: Blaskapelle Fresia

Egerländer nieuwjaarsconcert in 't Trefpunt in Deest

DEEST - Op 11 januari 2020 wordt in dorpshuis 't Trefpunt in Deest een uniek Egerländer nieuwjaarsconcert gepresenteerd. Onder het motto "Böhmisch met een vleugje Strauss" biedt Blaskapelle Fresia o.l.v. Simon Meurs een programma met actuele en traditionele Egerländer blaasmuziek, afgewisseld met de mooiste nieuwjaarsconcertmelodieën.

Het programma begint om 19:00 uur met een uurtje vooraf door de kleine Egerländergroep Bloasbrothers in de foyer. Dan gaan ook de deuren open voor het concert in de zaal, dat om 20:00 uur begint.

Jarenlang klonken in 't Trefpunt de succesvolle Waalkantconcerten. Dat deze concerten daar nu niet meer plaatsvinden, wordt door velen als een gemis ervaren. Met het Egerländer Nieuwjaarsconcert op zaterdag 11 januari wordt deze stilte doorbroken. Initiatiefnemer voor dit evenement is oud-Deestenaar Antoine Born, voormalig lid van de bekende Waalkantmuzikanten en nu muzikant bij Fresia uit Schaijk. Dit orkest is begin 2012 opgericht door orkestleider Simon Meurs, zijn echtgenote Annie en vriend Frans Maas. Combineren van de eerste letters van hun voornamen leverde de fleurige naamgeving op. De muzikanten komen uit geheel Noordoost-Brabant en Gelderland. Zij spelen tijdens hun live-concerten een mix van traditionele en actuele Egerländer melodieën. Met haar liefde voor deze Böhmische blaasmuziek, én het speciale doel om zoveel mogelijk financiële steun aan KiKa, de stichting kinderen kankervrij, te bieden, heeft Blaskapelle Fresia in korte tijd de harten van vele binnen- en buitenlandse blaasmuziekfans gestolen.

Behalve Blaskapelle Fresia, speelt op 11 januari ook de kleine Egerländerformatie Bloasbrothers, met muzikanten van diverse orkesten uit Brabant en Limburg die met polka's, walsen en andere volksmuziek uit Böhmen en Mähren, "Stimmung und Unterhaltung" bieden. Zij zorgen vanaf 19:00 u. in de foyer van 't Trefpunt tijdens een uurtje vooraf, in de pauze en bij de nazit van het Egerländer Nieuwjaarsconcert voor stemming in topkwaliteit. Laat u in gedachten meevoeren over Moldau en Donau, van Praag tot Wenen tijdens een avond met prachtige melodieën, acts, solisten en andere muzikale verrassingen. Bestel snel uw kaarten, want op=op.

De entreeprijs is in de voorverkoop € 10,00 per persoon, inclusief een consumptie. Groepen vanaf 10 personen betalen hiervoor € 8,00 per persoon.

Het concert begint om 20:00 uur, het voorprogramma met Bloasbrothers om 19:00 uur.

Voorverkoop: Dorpshuis 't Trefpunt, Grotestraat 17 in Deest.

Telefonisch op 0486 414 225 of 06 132 33 22 9

Via internet: www.blaskapelle-fresia.nl

Per e-mail: blaskapellefresia@live.nl

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Mondkapje verplichten?Reageren!