Logo demaasenwaler.nl
Foto: Stichting de SpeelOsaurus

SpeelOsaurus heeft ruim 60 nieuwe bordspellen gekocht

BEUNINGEN - Speelgoeduitleen SpeelOsaurus is ruim 60 gezelschapsspellen rijker. Steeds meer mensen hebben behoefte aan bordspellen, daarom heeft de speel-o-theek bordspellen voor jong en oud aangeschaft.

In de schappen van de SpeelOsaurus kan je verschillende spellen aantreffen: van het basisspel De Kolonisten van Catan tot een paar uitbreidingen daarvan. Van Weerwolven van Wakkerdam tot De Legenden van Andor.

Behoefte

In de speel-o-theek lieten bezoekers weten interesse te hebben in bordspellen. Zij hebben behoefte aan gezelschapsspellen. 'Het is leuk, maar ook redelijk duur. Het is fijn als er nieuwe bordspellen zijn die je op je gemak kan testen nog voordat je ze koopt' liet een bezoekster weten. Dat is ook exact wat de bedoeling is: dat mensen langskomen voor een bordspel en het gezellig thuis spelen.

Speelgoed

Speelosaurus is een speelgoeduitleen en daarom staan er in de schappen veel speelgoed. Recent is er nieuw speelgoed gekocht voor diverse categorieën, maar met name 'speelgoed met extra zorgvraag'. Niet iedereen heeft behoefte aan speelgoed, omdat niet iedereen kinderen heeft of omdat hun kinderen bijvoorbeeld te oud zijn. Door bordspellen probeert de SpeelOsaurus iedereen te bereiken. 'De vraag naar bordspellen blijft groeien en daar hebben wij op ingespeeld' zegt voorzitter Annemarie de Leeuw. 'Het speelgoed blijft en bezoekers kunnen dus ook alleen bordspellen lenen als ze dat willen'.

Voor iedereen toegankelijk

'Wij vinden het belangrijk dat het lenen van speelgoed of bordspellen voor iedereen toegankelijk is', zegt de Leeuw. 'Mensen kunnen al vanaf 25 euro per jaar twee stuks speelgoed of bordspellen tegelijkertijd lenen en dat voor maximaal drie weken.' legt de Leeuw uit. 'Tot slot zitten wij ook aangesloten bij Kindpakket van gemeente Beuningen. Daardoor zijn er ook regelingen. Het is dus eigenlijk voor iedereen mogelijk!'

Lees ook

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Mondkapje verplichten?Reageren!