Logo demaasenwaler.nl
Deze en andere sprookjesfiguren kan men tegen het lijf lopen.
Deze en andere sprookjesfiguren kan men tegen het lijf lopen. (Foto: Peter Rommers)

Kerst Sprookjesfestijn viert feest

WIJCHEN - Stap zaterdag 21 en zondag 22 december in de magische wereld van het Kerst Sprookjesfestijn Wijchen! Winterkoningin Wijcheline en prins Wijnand komen weer tot leven. Prins Wijnand is jarig en dat wordt gevierd. Een jeugdorkest zorgt voor de muzikale omlijsting en na afloop is er een optreden van het Christmas Carol Sprookjes Orkest.

Op deze donkerste dag van het jaar wordt aan alle kinderen gevraagd een lampion mee te brengen, om daarmee samen naar de molen te lopen. Er zijn leuke prijzen te winnen voor de mooiste en origineelste exemplaren. Een extra uitdaging er iets bijzonders van te maken! Het Wijchense centrum wordt één groot levend sprookje. Waan je in een andere wereld met winterse sprookjesfiguren, muziekgroepen, koren, verhalen, voorstellingen, workshops en een heuse escaperoom.

Escaperoom

Het Kerst Sprookjesfestijn Wijchen heeft een aantal vaste elementen die ook dit jaar weer terugkeren. Zo kom je in de winkelstraten veel bekende sprookjesfiguren tegen. Nieuw is de deelname van Escape Room Wijchen, waar een speciale sprookjeskamer wordt ingericht. In vijftien minuten moet je er een puzzel oplossen over de 'De wolf en de zeven geitjes.' Echt niet kinderachtig en daarom niet geschikt voor jongeren onder de twaalf jaar.

Workshops

Op verschillende plekken worden creatieve workshops aangeboden. Maak een kerststukje of een kerststalletje, laat jezelf schminken en omtoveren tot een sprookjesfiguur. Of versier sprookjespannenkoeken in de molen. In verwarmde tenten worden verhalen en kerstsprookjes verteld onder leiding van meesterverteller Paul Groos en de Wijchense bibliotheek. Op beide dagen rijdt er een huifkar tussen het kasteel en de molen op en neer.

Gratis entree

Het evenement wordt gehouden op zaterdag 21 december van 18.30 tot 22.00 uur en op zondag 22 december van 13.00 tot 17.00 uur (winkels vanaf 12.00 uur) De entree is gratis. Zie ook: www.kerstsprookjesfestijn.nl.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Mondkapje verplichten?Reageren!