Logo demaasenwaler.nl
Ben van Ooijen.
Ben van Ooijen. (Foto: Eigen foto TVA)

Warm onthaal bij PUUR APPELTERN

APPELTERN - Bezoekers kunnen nog tot en met 5 januari naar de winteropenstelling PUUR APPELTERN in De Tuinen van Appeltern. Bijna elke dag is er iets anders te beleven zoals decoratieworkshops, optredens van koren, exposities van buitensculpturen en de lichtjestochten. Voor het eerst onthaalt Ben van Ooijen zijn gasten ook met zijn 'theatershow'.

'Die naam mag het helemaal niet hebben', antwoordde Ben van Ooijen toen we hem ernaar vroegen. 'Een journalist heeft van mijn onthaalavonden een 'One Ben Show' gemaakt, een mooie woordspeling... en daar is het mee begonnen. Wat ik tijdens 'Warm Onthaal' doe, is uitleggen waar ik mijn inspiratie vandaan haal en hoe mijn Denksels, Wijsheden en Columns ontstaan. Ik probeer een beetje te prikkelen, maar verder is het vooral gezellig. Het is bedoeld als kort kijkje achter de schermen met een hapje, een drankje en een avondwandeling.' De 'theatershows' zijn een succes. Er is zelfs een extra avond gepland op 4 januari.

De Tuinen van Appeltern zocht vorig jaar voor het eerst naar een manier om iedereen te laten zien dat een tuin in de winter ook nog veel te bieden heeft. Met de gratis openstelling en allerlei activiteiten passend onder de noemer PUUR, kwamen er het eerste seizoen al veel mensen op af. In het tweede jaar zijn er nog meer activiteiten, zoals de ruim tachtig buitensculpturen van meer dan twintig verschillende kunstenaars. De Puur-route is in een ander gedeelte van het park dan vorig jaar en de tentoonstelling op de bovenverdieping van het entreegebouw is ook compleet anders. Voor de volledige agenda: appeltern.nl/puur.

Meer berichten