Logo demaasenwaler.nl
Kindergemeenteraad gemeente West Maas en Waal in 2018.
Kindergemeenteraad gemeente West Maas en Waal in 2018. (Foto: Reinier Jansen)

Raadsvergadering WMW straks live te volgen via internet en radio

WEST MAAS EN WAAL – Na de zomer van 2020 kunnen de gemeenteraadsvergaderingen van West Maas en Waal voortaan rechtstreeks beluisterd worden. Dat is althans het voorstel van het college van B&W aan de gemeenteraad.

De raadsleden hadden gevraagd of er voor de gemeente West Maas en Waal de mogelijkheid bestond om de raadsvergaderingen en Rondetafelgesprekken via live video te streamen. Na onderzoek bleek dat die kosten aanzienlijk waren, hoeveel wordt echter niet duidelijk uit het raadsvoorstel.

Kosten

Volgens B&W zou kunnen worden volstaan met het live streamen van de vergaderingen op basis van alleen audio. De kosten hiervan zijn behalve eenmalig 1.000 euro, een terugkerende post van rond de 3.300 euro, afhankelijk van het aantal vergaderingen.

Live uitzending

De lokale omroep EXTRA FM had eerder dit jaar al gevraagd of ze de gemeenteraadsvergadering live op de radio mag uitzenden, en daar wil het college aan meewerken. De gemeenteraadsvergaderingen in West Maas en Waal zijn op dit moment alleen achteraf terug te luisteren via de website. Gemeenten als Druten en Beuningen zenden al jaren de raadsvergaderingen live uit via de gemeentelijke website, niet alleen in geluid maar ook in beeld.

Door Patrick Huisman

Meer berichten