Logo demaasenwaler.nl
Olympia's Tour door gemeente West Maas en Waal in 2018.
Olympia's Tour door gemeente West Maas en Waal in 2018. (Foto: Reinier Jansen)

Etappe Olympia's Tour naar gemeente Beuningen

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen geeft een subsidie van twintigduizend euro aan Olympia's Tour om een etappe in Beuningen te organiseren. Deze moet plaatsvinden op zaterdag 21 maart.

De Olympia's Tour is de oudste etappewedstrijd in Nederland. In 2020 vindt de wedstrijd plaats van donderdag 19 tot en met zondag 22 maart. Er komen twintig teams van acht renners aan de start. Het deelnemersveld zal bestaan uit de beste belofte/elite renners van Nederland aangevuld met de beste teams uit heel Europa. Het Parcours komt tot stand na overleg tussen de gemeente en de organisatie en zal waarschijnlijk uit dertig tot veertig kilometer bestaan. Naast start en finish op één locatie zijn er meerdere doorkomsten, waardoor er volgens de gemeente een aantrekkelijk evenement voor publiek ontstaat.

Citymarketing

De reden dat de gemeente bereid is in de buidel te tasten, is dat de Olympia's Tour een goed evenement volgens B&W is om te gebruiken als citymarketing. Naast de media-aandacht regionaal is er een samenwerking met de Telegraaf. De ochtendkracht besteedt dagelijks aandacht aan de Olympia's Tour.

De datum van 21 maart vindt de gemeente zeer geschikt. Op zaterdag zijn alle winkels en horecazaken in het centrum van Beuningen open. Er is dan al publiek aanwezig dat naar het evenement kan komen kijken. Daarnaast is de zaterdag volgens de gemeente een mooie dag om inwoners, verenigingen en het bedrijfsleven actief bij het evenement te betrekken.

Door Patrick Huisman

Meer berichten