Logo demaasenwaler.nl
Foto: Henk van Coolwijk

HogeNood-app in plaats van openbaar toilet in centrum Druten

DRUTEN - Het door de gemeenteraad beschikbaar gestelde krediet van vijftienduizend euro bleek na onderzoek te weinig voor de realisatie van een openbaar toilet in het centrum van Druten.

De ondernemers in het centrum van Druten die zich hebben verenigd om er samen voor te zorgen dat het centrum van Druten aantrekkelijk is en blijft, bedachten daarom wat anders. Zij kwamen met het idee om alle ondernemers in het centrum aan te melden voor de HogeNood-app en deze ondernemers voor het beschikbaar stellen van het toilet een kleine compensatie te geven. Dit initiatief sluit aan bij het landelijk initiatief van de Maag Darm en Lever Stichting: Waarkaniknaardewc.nl/HogeNood.nu. Veel gemeenten werken al op deze manier.

Naast je locatie zichtbaar te maken in de app, bestaat er ook de mogelijkheid om een sticker op de deur te plaatsen. Dat zien de ondernemers in het centrum van Druten om meerdere redenen niet zitten. Zij kunnen zich wel vinden in zich collectief aanmelden voor de HogeNood-app. Hierdoor komt het beheer centraal en hoeft niet iedere ondernemer zich afzonderlijk aan te melden. Daarnaast biedt dit pakket de mogelijkheid om Druten als centrum te profileren.

Bezoekers van het centrum Druten weten waar ze gebruik kunnen maken van het toilet, zonder zich bezwaard te voelen. Want ondernemers in het centrum van Druten die hun toilet beschikbaar stellen voor de bezoekers van het centrum laten dat zien met een vermelding in de HogeNood-app.

Het is een goed en goedkoper alternatief voor het aanleggen van een openbare toilet. Het initiatief sluit helemaal aan bij de ambities die ondernemers in het centrum van Druten hebben: 'Samen bouwen aan een gevarieerd, verrassend en gastvrij Druten centrum'. Ze laten met hun deelname aan de app zien dat ze gastvrij zijn. Én het sluit aan bij de landelijke initiatieven op dit gebied vanuit de Maag Darm en Lever Stichting.

Door Piet Zeeuwen

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Mondkapje verplichten?Reageren!