Ondanks een mindere wedstrijd toch volle winst voor DSZ1

Overasseltse Boys 1 - DSZ 1                        1 – 3

DSZ wint zijn zesde duel uit de laatste 7 wedstrijden.

Direct in de beginfase van de wedstrijd wordt DSZ 2x terug gefloten voor buitenspel. De grensrechter van Overasseltse Boys was beide keren wel zeer overtuigd van buitenspel en de scheidsrechter nam helaas zijn vlagsignaal over. Maar DSZ bleef voorin scherp en na zo'n 5 minuten leek het Maarten van Dreumel te lukken de score te openen maar zijn inzet is iets te zacht. Mike Grisel wist aan de andere zijde met een fraai verdedigende actie een tegentreffer te voorkomen. DSZ komt op voorsprong nadat Jasper van Dreumel die op snelheid het strafschopgebied inloopt wordt neergelegd. De verdediger krijgt hiervoor rood en Jasper gaat zelf achter de bal staan en scoort de penalty zoals we van hem kennen. 0-1 Na 18 minuten. Door een mannetje in de verdediging minder is Overasseltse boys even uit balans en DSZ profiteert daar van. Na 24 minuten volgt een geweldige snelle aanval op rechts over verschillende schijven en het is wederom Jasper van Dreumel die met een subtiel balletje achter het standbeen de keeper door de benen passeert. Het wachten was op meer. O.a. Marc van Sommeren schiet een vrije trap over. De laatste kans voor rust was voor Overasseltse Boys. Een kopbal gaat rakelings langs waardoor de ruststand 0-2 blijft voor een sterk spelend DSZ.

Hoe anders verliep de tweede helft. De eerste helft nog heer en meester op het veld en nu kreeg Overasseltse Boys regelmatig het betere van het spel. Niet dat dit tot vele gevaarlijke situatie voor de goal van DSZ leidt maar het onrustige spel speelde de thuisploeg wel degelijk in de kaart. De eerste paar minuten na de rust leek DSZ de lijn van de eerste helft nog even door te trekken en al snel wordt de wedstrijd vroegtijdig beslist. Pim van Wolferen veroverd de bal op het middenveld en geeft een prima steekpass naar de diepgaande Bram van Baren. Nadat hij de verdediging op snelheid passeert wordt ook de keeper op het verkeerde been gezet en scoort hij in de verre hoek. Ondanks 1 man minder en een 3-0 achterstand kwam Overasseltse Boys daarna nadrukkelijk meer in het spel voor. Al snel na de 0-3 staat het 1-3. Een vrij onschuldige voorzet wordt in de verdediging tot 2x toe niet goed weggekopt door Stijn 't Jong waardoor vanaf een meter of 14 de bal wordt binnengeschoten. Na een kwartier moet Thijs van Dreumel alsnog het veld verlaten vanwege de blessure aan de pols die hij opliep in de eerste helft. Zoals gezegd weet het thuisteam niet te profiteren van hun veldoverwicht en langzaam aan naar het einde van de partij is het weer DSZ die de beste kansen krijgt. In het laatste kwartier zijn Bram van Baren, Dennis Janssen en Lars Spanbroek dicht bij een vierde treffer. Bram met een pegel die de keeper over de goal weet te werken, Dennis met een afstandsschot waarbij de keeper verkeerd gepositioneerd staat en de bal net naast ziet gaan. Lars schiet uit een bijna onmogelijke hoek net voorlangs. Niet veel later is de wedstrijd ten einde en heeft DSZ de onderste regionen definitief verlaten en kan het zelfs met een schuin oog voorzichtig naar boven kijken. Volgende week de thuiswedstrijd tegen de nummer vijf SCE.

Opstelling DSZ 1:

Doel: Paul van Hees

Verdediging: Luuk Derks (75 Lars Spanbroek), Marc van Sommeren, Stijn 't Jong, Mike Grisel

Middenveld: Thijs van Dreumel (61 Boudewijn de Kadt), Bram van Baren, Dennis Janssen (a), Pim van Wolferen

Aanval: Maarten van Dreumel, Jasper van Dreumel