Logo demaasenwaler.nl
Foto: Stichting De Brug

Fusie hospice/ bijna thuis huis maas en waal en vptz maas en waal/ thuiswaken

MAAS EN WAAL - Na een zorgvuldig onderzoek hebben het Hospice 'Bijna Thuis Huis' Maas en Waal en VPTZ Maas en Waal/ thuiswaken besloten om met ingang van 1 januari 2020 over te gaan in één Stichting.

Het Hospice 'Bijna Thuis Huis' Maas en Waal is een plek waar zieke mensen met een levensverwachting van niet langer dan 3 maanden, die om wat voor reden dan ook niet meer thuis kunnen blijven, in een huiselijke warme sfeer afscheid kunnen nemen van het leven. De VPTZ Maas en Waal verleent bij de mensen thuis ondersteuning in de laatste levensfase door het gedeeltelijk overnemen van het waken thuis, overdag maar ook gedurende de nacht als dat nodig is.

Beide organisaties vinden het belangrijk om één ingang te krijgen voor vragen over ondersteuning die mensen nodig kunnen hebben tijdens de laatste fase van het leven. Één ingang is ook belangrijk voor huisartsen, thuiszorgorganisaties en transferpunten waar gekeken wordt wat de beste oplossing is voor mensen die dit betreft.

De naam van de nieuwe Stichting is:

De Brug

Hospice en Thuiswaken Maas & Waal

Gekozen is voor De Brug als naam van de nieuwe Stichting omdat de brug de toegang symboliseert tot de laatste (terminale) levensfase van de mensen voor en met wie wij werken. Een fase die door zowel het Hospice als Thuiswaken wordt ingevuld. Verder zien we op de brug dat de mensen elkaar vasthouden. Ook dit is wat we vaak zien in het Hospice en bij Thuiswaken. Tot slot zijn bruggen onlosmakelijk verbonden met het land van Maas en Waal waar we ons mooie werk doen.

Wij zijn ervan overtuigd dat we met onze nieuwe Stichting De Brug de beste ondersteuning kunnen bieden aan mensen die hun laatste fase van hun leven bij ons willen doorbrengen of aan wie wij thuis ondersteuning willen en kunnen geven. Dit natuurlijk mogelijk gemaakt door o.a. onze zeer gemotiveerde en betrokken vrijwilligers.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Mondkapje verplichten?Reageren!