Logo demaasenwaler.nl

Vlag voor het Land van Maas & Waal

BENEDEN-LEEUWEN - Op vrijdag 3 januari 2020 wordt door de Historische Vereniging Tweestromenland de vlag voor het land van Maas en Waal bekendgemaakt in museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen.

Vanaf 19.00 u. is iedereen welkom om vanaf 19.30 u. het programma voor de onthulling van de vlag voor het land van Maas en Waal bij te wonen.

Waarom een vlag zult u zich afvragen? Vlaggen zijn het middel om mensen met elkaar te verbinden; als symbool van eenheid en identiteit. Het symboliseert de regio en zijn bewoners. De bewoners van het land van Maas & Waal zijn maar wat trots op hun streek en dat willen ze uitdragen! Dit vraagt om een eigen vlag!

Uit 58 ontwerpen hebben de juryleden (Ans van den Hurk, Gerrit Kistemakers, Leo van Beuningen, Leo van Stippent en Ruben Schiks) 3 vlaggen genomineerd. Tot de deadline van 26 november hebben er bijna 1500 mensen hun stem uitgebracht op 1 van de 3 ontwerpen via Historische Vereniging Tweestromenland.

Het programma voor 3 januari ziet er als volgt uit:

Opening door de presentator om 19.30 u.

Uitleg over de manier waarop er is gestemd. Hierna een korte uitleg wat een vlag betekent voor een gemeenschap.

Voorzitter Coby Gommers van de Historische Vereniging Tweestromenland maakt het winnend ontwerp bekend.

De vice-voorzitter van museum Tweestromenland Jaap van der Veen vertelt 10 minuten over de tentoonstelling over de laatste oorlogswinter in het land van Maas en Waal. Hierna kan men ook de tentoonstelling nog bekijken.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Mondkapje verplichten?Reageren!